Επτά κρίσιμα ραντεβού Αναστασιάδη-Ακιντζί για το Κυπριακό έως τα μέσα Σεπτέμβρη

Μπαράζ συναντήσεων του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ξεκινούν την Τρίτη στο πλαίσιο των συνομιλιών που ξεκινούν αύριο και θα κρίνουν εν πολλοίς το μέλλον της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την συνάντηση της Τρίτης των δύο ηγετών θα συζητηθεί ο καθορισμός της ημερήσιας διάταξης των επόμενων συναντήσεων και πρόσθεσε πως αναλόγως της προόδου που θα σημειωθεί μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου, θα ληφθούν αποφάσεις αναφορικά με ενδεχόμενη κοινή συνάντηση του κ. Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί, με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση την εβδομάδα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, ως αρχηγός του κράτους.

Αναφερόμενος στο θέμα της ασφάλειας, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι μετά τη λύση δεν μπορούν να παραμείνουν τουρκικά στρατεύματα στην Κύπρο ή τουρκικές εγγυήσεις.

Σε ότι αφορά το εδαφικό, είπε ότι πιθανόν η διαπραγμάτευση να μην φτάσει σε επίπεδο κατάθεσης χαρτών, θα γίνει όμως συζήτηση επί των κριτηρίων, που είναι και η πιο σημαντική πτυχή ως προς τις εδαφικές αναπροσαρμογές που θα γίνουν επί χάρτη.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...