Ερευνητές έδωσαν την αίσθηση αφής σε άτομα με προσθετικά μέλη (Βίντεο)

Ερευνητές έδωσαν την αίσθηση αφής σε άτομα με προσθετικά μέλη (Βίντεο)
Σε ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα, για την βελτίωση της ζωής των ατόμων με ακρωτηριασμένα άκρα, προχώρησαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Case Western Reserve του Οχάιο, καθώς εμφύτευσαν ηλεκτρόδια γύρω από τα 3 βασικά νεύρα, ενώ στη συνέχεια ένας μηχανισμός στέλνει σήματα μεταξύ των ηλεκτροδίων και του προσθετικού μέλους όταν αυτό ακουμπά κάτι.

Σύμφωνα με το techblog.gr, τα άτομα που πήραν μέρος στην έρευνα ανέφεραν ότι κατάφεραν να νιώσουν κάτι σαν τσίμπημα. Στη συνέχεια οι ερευνητές έμαθαν πως να ελέγχουν τα πρότυπα και τις εντάσεις των σημάτων αυτών. Με αυτόν τον τρόπο τα άτομα με προσθετικά μέλη που έλαβαν μέρος στην έρευνα ένιωσαν την υφή από το βαμβάκι, έπιασαν κεράσια χωρίς να τα λιώσουν ενώ νοιώθουν και τη σταγόνα του νερού που πέφτει πάνω στο προσθετικό μέλος.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η ανακάλυψη αυτή είναι πολύ σημαντική, ακόμη δεν είναι σε στάδιο να βγει εκτός εργαστηρίου. Οι επιστήμονες πρέπει πρώτα να κατανοήσουν πως μπορούν να χειρίζονται τα σήματα αυτά και να δημιουργήσουν ένα προσθετικό μέλος το οποίο θα αισθάνεται τα πάντα.

Δείτε το βίντεο

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...