Εριξε πέντε κανονιές και πάει να βρει την Αρσεναλ

Εριξε πέντε κανονιές και πάει να βρει την Αρσεναλ

Άστραψε και βρόντηξε ο Ολυμπιακός στο Φάληρο, υποχρεώνοντας τον ΠΑΣ σε ήττα με σκορ 5-1 τρεις μέρες πριν την σημαντική αναμέτρηση με την Άρσεναλ στο Λονδίνο για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Οι ερυθρόλευκοι χρειάστηκαν ένα μισάωρο για να πάρουν μπρος αλλά μόλις το έκαναν ήταν καταιγιστικοί. Με μπροστάρηδες τους Φορτούνη και Ντουρμάζ, έκαναν “φύλλο και φτερό” την άμυνα των φιλοξενούμενων, φτάνοντας στις 200 νίκες στο νέο Καραϊσκάκη.

Ο ΠΑΣ μόλις δέχθηκε το πρώτο τέρμα φάνηκε να μην έχει εναλλακτικό σχέδιο στο ματς και ουσιαστικά δεν κατάφερε να αντιδράσει σε κανένα σημείο της αναμέτρησης.

Κι, όμως, μέχρι το 30ο λεπτό το ματς ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΣ Γιάννινα ήταν βαρετό. Οι ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά τους έλειπε ο ρυθμός και οι καλές επιθετικές προσπάθειες.

Ο ΠΑΣ από την πλευρά του ήθελε με διπλή ζώνη άμυνας να κρατήσει τους κινδύνους μακριά από την εστία του Βελλίδη και να χτυπήσει στην κόντρα όταν του παρουσιαστεί η ευκαιρία. Οι επισκέψεις του Ολυμπιακού στην αντίπαλη εστία δεν ήταν υψηλής επικινδυνότητας και οι φιλοξενούμενοι στο 19′ απώλεσαν την ευκαιρία να βάλουν φωτιά στο παιχνίδι. Ο Βελλίδης με βολέ προσπάθησε να βρει τον Τσάβες, αυτός με το κεφάλι έσπασε στον Ναδάλες, που μόνος απέναντι στον Ρομπέρτο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ισπανό γκολκίπερ, που απέκρουσε με το πόδι.

Μετά την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα άλλαξε άρδην το σκηνικό. Μια επιλογή των γηπεδούχων να επιτεθούν από τον άξονα στέφθηκε με επιτυχία, όταν από προσπάθεια του Ιντέγιε να ντριμπλάρει η μπάλα έφτασε στον Κασάμι και ο Ελβετός διεθνής μέσος με δεξί πλασέ νίκησε τον Βελλίδη για το 1-0 στο 31′.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ντουρμάζ από αριστερά έκοψε την μπάλα παράλληλα με την εστία και ο Φορτούνης στο ύψος του δεύτερου δοκαριού δεν δυσκολεύτηκε να σημειώσει το 2-0 για τον Ολυμπιακό.

Το επιθετικό κρεσέντο των ερυθρολεύκων στο πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στο 42′, όταν από κόρνερ του Φορτούνη, ο Μποτία με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης και μετά από γύρισμα του Ιντέγιε προς τον Φορτούνη, ο Τζημόπουλος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Το σκορ στο 51′ ήταν ήδη 4-0, οι δύο προπονητές ξεκίνησαν τις αλλαγές, ωστόσο ο Ολυμπιακός παρέμενε κεφάτος.

Στο 72′ ο Ντουρμάζ από τα 11 μέτρα, έπειτα από ανατροπή του Μαζουακού από τον Σκόνδρα, πέτυχε το 5ο τέρμα των Πειραιωτών στην αναμέτρηση. Ο Λίλα στο 86′ σκόραρε για το τελικό 5-1 και αποδοκιμάστηκε για το γεγονός ότι πανηγύρισε σχηματίζοντας τον αλβανικό αετό.

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης (58′ Ερνάνι), Ντουρμάζ, Σεμπά (67′ Κολοβός), Ιντέγιε (58′ Φινμπόγκασον).
 
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος (66′ Κοζορώνης), Μανιάς, Μιχαήλ, Τσουκαλάς (76′ Γιάχος), Μπέριος (58′ Σκόνδρας), Ακόστα, Λίλα, Στρούνα, Τσάβες, Ναδάλες.

Πηγή: Ο Φίλαθλος Online



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...