Ερχονται 3.000 με 4.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών – Ποιοι θα μονιμοποιηθούν πρώτοι

bb
Ερχονται 3.000 με 4.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών - Ποιοι θα μονιμοποιηθούν πρώτοι
Ενα από τα µεγαλύτερα στοιχήµατα της νέας ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι να ανοίξουν οι σχολικές µονάδες όλης της χώρας τη νέα χρονιά µε τα µικρότερα δυνατά κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Για να γίνει αυτό, όµως, θα πρέπει να γίνουν µόνιµοι διορισµοί και χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών.

Περίπου 3.900 είναι οι «διαθέσιμοι» εκπαιδευτικοί που σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επαναπροσλαμβάνονται, μεταξύ αυτών και οι καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ. Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Εθνος», κατά προτεραιότητα θα διοριστούν οι 476 επιτυχόντες ΑΣΕΠ, διοριστέοι του 2008!

Οι περισσότερες θέσεις θα αφορούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και κυρίως σε ό,τι αφορά σε δασκάλους, ενώ πολλές θα είναι και οι μονιμοποιήσεις καθηγητών, αλλά και νηπιαγωγών.

Σημειώνεται ότι οι διορισμοί και μονιμοποιήσεις εκπαιδευτικών εξαγγέλθηκαν εξ αιτίας των τεράστιων κενών που έχουν προκύψει στην παιδεία έπειτα από το μαζικό κύμα φυγής των περασμένων ετών, μέσω των συνταξιοδοτήσεων.

Οι μονιμοποιήσεις καθηγητών και δασκάλων θα γίνουν με ρύθμιση η οποία ωστόσο όλα δείχνουν πως δεν θα συμπεριλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...