Ευελιξία λόγω προσφυγικού ζητάει το ΔΝΤ για την Ελλάδα!

Ευελιξία λόγω προσφυγικού ζητάει το ΔΝΤ για την Ελλάδα!

Κατηγορία

christos.papad…
Τρίτη 12/04/2016 – 18:28

Ευελιξία λόγω προσφυγικού ζητάει το ΔΝΤ για την Ελλάδα!

«ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ»                                                                             

Μπορεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), να έχει βάλει «μπουρλότο» στην διαπραγμάτευση και η επιμονή του σε μη ρεαλιστικά μέτρα, να έχει καθυστερήσει σημαντικά την συμφωνία, όμως οι άνθρωποι της Οικονομίας, ακόμα και μέσα από τους κόλπους του Ταμείου, βλέπουν ότι χωρίς ευελιξία το πρόγραμμα δεν βγαίνει. 

Αυτή την φορά, η παρέμβαση για ευελιξία έρχεται από τον επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ, Μορίς Όμπσφελντ, ο οποίος καλεί τους Ευρωπαίους δανειστές,  να χαλαρώσουν τους όρους, του προγράμματος απέναντι στην Ελλάδα λόγω της προσφυγικής κρίσης.

Όπως τόνισε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά την δημοσίευση του World Economic Outlook του Ταμείου, «Θα υπάρξει αναμφίβολα ανάγκη για περισσότερη ευελιξία ώστε να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση και κάποια στήριξη από την ευρύτερη ευρωπαϊκή κοινότητα (…) Είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα. Βασικά, είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, ο κ. Όμπσφελντ επανέλαβε ότι κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση το ΔΝΤ ζήτησε μια ελάφρυνση χρέους, η οποία θα λειτουργούσε σε συνδυασμό με δημοσιονομικές προσαρμογές, αλλά εκεί φαίνεται πως συνάντησε την σκληρή στάση της Ευρώπης. Ο Οικονομολόγος τόνισε στην συνέχεια, ότι «Δεν υιοθετούμε μια συγκεκριμένη στάση για κάθε ένα από αυτά τα δύο συστατικά. Απλά χρειαζόμαστε ένα πρόγραμμα που να βγαίνει».

 

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...