Ζάκυνθος:Απόδραση στην ομορφότερη παραλία της Ευρώπης

Ζάκυνθος:Απόδραση στην ομορφότερη παραλία της Ευρώπης
Αν κάνετε διακοπές στη Ζάκυνθο, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε το Ναυάγιο, που είναι μία από τις διασημότερες παραλίες ολόκληρης της Ευρώπης.

Ένα ναυτικό ατύχημα κατάφερε να γίνει από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα του νησιού.

Ανάμεσα σε θεόρατους βράχους, σμιλεμένη από τα βαθιά τυρκουάζ νερά του Ιονίου πελάγους, η εντυπωσιακή αυτή παραλία στη Ζάκυνθο σας περιμένει για να ανακαλύψετε το κρυμμένο της μυστικό…

Η ιστορία του πλοίου

Το σκουριασμένο σκαρί του εμπορικού πλοίου Παναγιώτης είναι εκεί από το 1982.

Άνηκε σε έναν Κεφαλονίτη και εντοπίστηκε από την ακτοφυλακή να μεταφέρει παράνομο φορτίο.

Πιο συγκεκριμένα, μετέφερε παράνομα τσιγάρα, από την Τουρκία σε διεθνή ύδατα, όπου θα τα πουλούσε σε προσυμφωνημένο σημείο.

Η καταδίωξη που ακολούθησε, οι εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή αλλά και η χαλασμένη μηχανή είχαν ως αποτέλεσμα το πλοίο να βρεθεί εκτός πορείας και σύντομα να πέσει στα βράχια της βορειοδυτικής πλευράς της Ζακύνθου. Μέχρι τότε, η παραλία ονομαζόταν Άγιος Γεώργιος.

Πώς πηγαίνουμε στο Ναυάγιο

Απρόσιτη από ξηράς, προσβάσιμη μόνο από πλωτά μέσα, αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών του νησιού.

Ημερήσιες κρουαζιέρες με αφετηρία είτε το λιμάνι της πόλης της Ζακύνθου, είτε τις Αλυκές, είτε τον κόλπο του Λαγανά, έχουν ως απαραίτητη στάση το Ναυάγιο, για μια δροσερή βουτιά στα διάφανα νερά αλλά και τις απαραίτητες φωτογραφίες.

Αν θέλετε να απολαύσετε από ψηλά την ανέγγιχτη ομορφιά της, κατευθυνθείτε οδικώς μέχρι το χωριό της Αναφωνήτριας – 30 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας του νησιού.

Κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών μια σιδερένια εξέδρα, που κρέμεται κυριολεκτικά στο κενό, θα σας αποκαλύψει ένα σκηνικό που κόβει την ανάσα!

Σταθείτε υπομονετικά στη σειρά για να απαθανατίσετε την άγρια, απόκοσμη ομορφιά της, καλά προφυλαγμένη μέσα στην απεραντοσύνη του Ιονίου πελάγους.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...