Ζάκυνθος: Άνδρας αλβανικής καταγωγής κατηγορείται ως ύποπτος εμπρησμού (Βίντεο)

Δύο προσαγωγές υπόπτων είχαμε στις Μαριές, την ώρα που το χωριό παλεύει να σωθεί από τις φλόγες που καίνε τα πάντα στο πέρασμα τους. Ο ένας μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη.

Πρόκειται για άνδρα αλβανικής καταγωγής ο οποίος κρατείται και ανακρίνεται ως ύποπτος εμπρησμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, δυο μηχανάκια μικρού κυβισμού κινούνταν ύποπτα σε δασική έκταση στα βόρεια του νησιού.

Ένας ιδιώτης που οδηγούσε το όχημά του και τους είδε άρχισε να τους παρακολουθεί γιατί του φάνηκαν ύποπτοι. Ο ένας κατάφερε και διέφυγε ο άλλος άφησε το μηχανάκι και κρύφτηκε μέσα σε ένα αγρό, όπου τον ακινητοποίησε ο ιδιώτης και ειδοποίησε την αστυνομία.

Οι αρχές δεν αποκλείουν να είναι εκείνος που είχε εντοπιστεί από το ελικόπτερο της πυροσβεστικής να προσπαθεί να βάλει φωτιά. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου Ζακύνθου Αντώνη Κασσιμάτη στην ΕΡΤ, η συμπεριφορά του συλληφθέντος είναι ύποπτη, αφού δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την παρουσία του σε δασική περιοχή και γιατί δεν είχε χαρτιά πάνω του.

Περιφερειάρχης Ιονίου καταγγέλλει σχέδιο εμπρηστών: Θέλουν να πλήξουν τον τουρισμό στα νησιά μας

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος ο οποίος μπορεί πια να σκέφτεται ότι αυτές οι φωτιές στη Ζάκυνθο, και στο σύνολο του Ιονίου, φέτος, έχουν να κάνουν με τυχαίες περιπτώσεις ή ενδεχομένως με αμέλειες. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για ένα σχέδιο εμπρηστικό» είπε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο κ. Γαλιατσάτος εκτίμησε ότι το σχέδιο των εμπρηστών στόχο έχει «την επιδίωξη αλλαγής χρήσεων γης στις περιοχές ή ακόμα – για κάτι το οποίο συζητείται πολύ έντονα το τελευταίο διάστημα – το πώς θα πληγεί ο τουρισμός στα νησιά που τα τελευταία χρόνια έχει συνεχή άνοδο».

Δείτε όσα είπε ο κ. Γαλιατσάτος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 πατώντας στην πηγή…

Πηγή: http://www.real.gr

Εφιαλτική ήταν η νύχτα που πέρασαν οι Μαριές, αφού η φωτιά μπήκε κυριολεκτικά μέσα στο χωριό. Μέχρι αυτήν την ώρα (04.00 π.μ.) το μέτωπο βρίσκεται περιμετρικά του χωριού και συνεχίζει να το απειλεί, ενώ πιο μακριά εξακολουθούν να καίγονται δασικές και θαμνώδεις εκτάσεις.

Γύρω στις 23.30 το βράδυ της Κυριακής, οι φλόγες περικύκλωσαν σπίτια, ευτυχώς όμως χωρίς σοβαρές απώλειες, αφού καταστράφηκαν μόνο μη κατοικήσιμα κτίσματα, παλιές αποθήκες και αγροικίες.

Δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες βρίσκονται ακόμη στους δρόμους του χωριού και περιμετρικά του οικισμού, με τους πυροσβέστες να επιχειρούν όλη τη νύχτα, προστατεύοντας σπίτια και ανθρώπινες ζωές. Μαζί με πυροσβέστες από όλη την Ελλάδα βρίσκεται στο χωριό και κλιμάκιο του Τομέα Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Τουλάχιστον 20 άνθρωποι, κυρίως ηλικιωμένοι και άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, απομακρύνθηκαν από το χωριό με μικρά λεωφορεία του δήμου. Οι υπόλοιποι κάτοικοι, όμως, έμειναν στις θέσεις τους, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε πιθανή απειλή, παρά την εφιαλτικά αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουν τις επιχειρήσεις τα εναέρια μέσα, ενώ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής, ισχυρές ενισχύσεις με οχήματα και άνδρες καταφθάνουν σήμερα στο νησί για να συνδράμουν τους συναδέλφους τους.
Πηγή: http://www.zougla.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...