Ζητά οφέλη άμεσα

Ζητά οφέλη άμεσα

Με ελπίδες αλλά και αγωνία για το αποτέλεσμα πηγαίνει ο Αλέξης Τσίπρας στις ΗΠΑ όπου θα συναντήσει τον Ντόναλντ Τραμπ αλλά και επιχειρηματίες. Ο πρωθυπουργός δεν ανησυχεί για τις καλές σχέσεις Ελλάδας –ΗΠΑ. Ειδικά τώρα που η Τουρκία είναι αρκετά απομονωμένη και τα πάντα αλλάζουν στην ευρύτερη περιοχή. Θέλει όμως χειροπιαστά αποτελέσματα, θέλει οφέλη για τη χώρα τα οποία θα είναι ορατά, Όχι απλώς δηλώσεις και επικοινωνιακή στήριξη. Όπως όλα δείχνουν οι Aμερικανοί θέλουν την Ελλάδα ως βάση για την στήριξη όλων των σχεδιασμών τους (γεωστρατηγικών και ενεργειακών) στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό σημαίνει ότι και η Ελλάδα μπορεί να έχει οφέλη από αυτή την συνεργασία.
Το θέμα των εξοπλισμών είναι επίσης ένα καυτό ζήτημα, Η χώρα δεν έχει την δυνατότητα αγοράς νέων αεροσκαφών, γι αυτό και έχει σημασία πως θα διαμορφωθεί η συμφωνία. Όπως είναι γνωστό τα εξοπλιστικά πληρώνονται μετά από αρκετά χρόνια από την αρχική τους συμφωνία.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/305337-Zeta-ophele-amesa ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...