Ζωντανή η Τσεχία – αυτοκτόνησε η Κροατία! (2-2)

Οι Κροάτες πήραν τα ηνία του αγώνα εξ’ αρχής, πίεσαν τους Τσέχους, δεν τους άφησαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις και έψαχναν το γρήγορο γκολ. Ενδεικτικό της πίεσης που ασκούσαν οι παίκτες του Άντε Τσάτσιτς, ήταν ότι στο 28 λεπτό, είχαν κερδίσει 7 κόρνερ και είχαν 9 τελικές προσπάθειες.

Η Χρβάτσκα προειδοποίησε στο 37’ με τον Ράκιτιτς, που έφυγε στην αντεπίθεση και σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά ο Τσεχ του είπε «όχι», ωστόσο δευτερόλεπτα αργότερα βρήκε τον… δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Πέρισιτς σε μια πανομοιότυπη φάση με του Ράκιτιτς, έφυγε στην αντεπίθεση και έκανε το διαγώνιο σουτ με το αριστερό, νικώντας τον τερματοφύλακα της Άρσεναλ και βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Τέσσερα λεπτά μετά, πάντως, λίγο έλειψε να πετύχουν και δεύτερο γκολ, αλλά ο Τσόρλουκα με πλασέ μέσα από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Η Κροατία συνέχισε στην επανάληψη όπως και στο πρώτο! Εξαιρουμένης μια ευκαιρίας της Τσεχίας στο 52’ με γυριστό σουτ του Κρεΐτσι μέσα από την περιοχή που μπλόκαρε ο Σούμπασιτς, οι Κροάτες έκαναν ότι ήθελαν τους αντιπάλους τους. Στο 59’ δε, ο Ράκιτιτς βγήκε απέναντι από τον Τσεχ, έπειτα από ωραία κάθετη του Μπρόζοβιτς και με άψογο τσίμπημα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-0.

Δεν σταμάτησαν εκεί, όμως, καθώς έψαξαν και τρίτο τέρμα. Στο 66’ ο Μάντζουκιτς έχασε μοναδική ευκαιρία να γράψει και αυτός το όνομά του στον πίνακα το σκόρερ. Οι Κροάτες, πάντως, πλήρωσαν την φλυαρία τους στα τελειώματα των φάσεων και έδωσαν στους Τσέχους την ελπίδα για ένα θετικό αποτέλεσμα. Ήταν το 71’ όταν ο Ροζίτσκι με τρομερή σέντρα με το εξωτερικό βρήκε τον Σκόντα μέσα στην περιοχή και αυτός με εξαιρετική κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα στο αριστερό «γάμα» μειώνοντας σε 2-1.

Οι Κροάτες συνέχισαν να είναι ασόβαροι απέναντι από την εστία, έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Μπρόζοβιτς και πέντε λεπτά πριν το φινάλε, οι οπαδοί της της έκοψαν το ρυθμό! Πέταξαν δεκάδες καπνογόνα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ μια κροτίδα χτύπησε έναν άνδρα της ασφάλειας. Ο διαιτητής διέκοψε το ματς για περίπου πέντε λεπτά και τρία λεπτά μετά την επανέναρξή του, ο Βίντα έκανε ένα… χαζό πέναλτι. Ο στόπερ της Κροατίας πήδηξε για κεφαλιά και βρήκε τη μπάλα με το χέρι και ο Κλάτενμπεργκ υπέδειξε σωστά την παράβαση.

Την εκτέλεση στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ανέλαβε ο πρώην άσσος του ΠΑΟΚ, Τόμας Νέτσιντ, και με πολύ δυνατή εκτέλεση νίκησε τον Σούμπασιτς, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2!

Τσεχία (Πάβελ Βρμπα, 4-1-4-1): Τσεχ, Καντέραμπεκ, Χούμπνικ, Σίβοκ, Λιμπέρσκι, Πλασίλ (86’ Νέτσιντ), Σκάλακ (68’ Σούραλ), Κρεΐτσι, Ροζίτσκι, Ντάριντα, Λάφατα (67’ Σκόντα).

Κροατία (Άντε Τσάτσιτς, 4-2-3-1): Σούμπασιτς, Σρνα, Τσόρλουκα, Βίντα, Στρίνιτς (90’+3′ Βρσάλικο), Μπαντέλι, Μόντριτς (62’ Κόβατσιτς), Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς (90’+2′ Σίντενφελντ), Πέρισιτς, Μάντζουκιτς.

Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)

 

Πηγή : sport-fm.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...