ΗΠΑ: H Google κλείνει το μοναδικό εργοστάσιο smartphones

ΗΠΑ: H Google κλείνει το μοναδικό εργοστάσιο smartphones
Πρόκειται για εργοστάσιο της Motorola – Λειτούργησε μόλις για ένα χρόνο
Ρολά κατεβάζει το μοναδικό εργοστάσιο κατασκευής smartphones στις ΗΠΑ, μόλις ένα έτος μετά την έναρξη της λειτουργίας του, αφού η Google κλείνει τις εγκαταστάσεις της Motorola Mobility στο Fort Worth του Τέξας. Δυστυχώς, το παραγόμενο Moto X smartphone απέτυχε να προσελκύσει το αγοραστικό ενδιαφέρον του κόσμου.

Το εργοστάσιο είχε ανοίξει τις πύλες του τον Μάιο του 2013, απασχολώντας 3.800 εργαζομένους, όμως οι κακές εμπορικές επιδώσεις του Moto X είχαν ως αποτέλεσμα την μείωση του προσωπικού στα 700 άτομα.

Όταν το εργοστάσιο ξεκίνησε την παραγωγή, η Motorola είχε ανακοινώσει ότι ο στόχος της ήταν να καταρρίψει την κοινή άποψη ότι ένα smartphone κατασκευασμένο στις ΗΠΑ θα ήταν πολύ ακριβό. Όμως, το Moto X βγήκε αρχικά στην αγορά έναντι 600 δολαρίων, για να υποχωρήσει στα 399 δολάρια- τιμή όμως που δεν κάλυπτε το κόστος παραγωγής του.

Όπως έχει γίνει γνωστό από τις αρχές του χρόνου η Google έχει έρθει σε συμφωνία με την Lenovo για την πώληση της Motorola Mobility, έναντι 3.000.000.000 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Από την πλευρά της η Motorola ανακοίνωσε ότι η παραγωγή του Moto X θα συνεχιστεί σε εργοστάσια στην Κίνα και την Βραζιλία.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...