Η Αυστρία ζητά τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας

Η Αυστρία ζητά τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας

Κουρτς

Ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, ζητά τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας – Ε.Ε., επικρίνοντας τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Άγκυρας στην Αφρίν.

Παραπέμποντας σε μια «συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών θεμελιωδών αξιών», όπως λέει, ο νεαρός πολιτικός σημειώνει σε συνέντευξή του προς τη γερμανική Die Welt, ότι εδώ και χρόνια η Τουρκία απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την ΕΕ και τις αξίες της. «Από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 έχουν απολυθεί πάνω από 100.000 άνθρωποι ενώ περί τις 50.000 συνεχίζουν να κρατούνται», λέει χαρακτηριστικά.

Ο Αυστριακός καγκελάριος ασκεί την ίδια ώρα δριμεία κριτική στις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία, καλώντας την Άγκυρα να παίξει έναν εποικοδομητικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή. Μετά τις προόδους στη μάχη κατά του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους, η Συρία χρειάζεται επιτέλους την ειρήνη και όχι άλλη μια στρατιωτική κλιμάκωση, όπως λέει, προσθέτοντας ότι οι τουρκικές επιθέσεις ενδέχεται να εντείνουν τα προσφυγικά κύματα και να επιδεινώσουν την ανθρωπιστική κατάσταση στη βόρεια Συρία.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/326541-E-Aystria-zeta-te-diakope-ton-entaxiakon-diapragmateyseon-tes-Toyrkias ΚΟΣΜΟΣΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...