Η Βίκη Σταμάτη καταγγέλει Γιώργο Παπανδρέου

Η Βίκη Σταμάτη καταγγέλει Γιώργο Παπανδρέου

Οι καταγγελίες της Βίκυ Σταμάτη σε βάρος του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για χρηματισμό και εκβίαση του συζύγου της Άκη Τσοχατζόπουλου, θα απασχολήσουν τη Βουλή.

Η σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε με την “επιστροφή” της συζύγου Τσοχατζόπουλου στο Δαφνί, το 2013, και μάλιστα ενώπιον εισαγγελέα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο εισαγγελέας Πεπόνης αφού είχε ενημερωθεί για τις καταγγελίες Σταμάτη, της είχε προτείνει να τις καταθέσει στην εκκρεμή δίκη για τα εξοπλιστικά.

Από την πλευρά της, είχε αρνηθεί εκφράζοντας φόβους για τη ζωή της και επισημαίνοντας παράλληλα ότι προτιμά την εισαγγελική έρευνα η οποία θα καταλήξει, αναγκαστικά, στη Βουλή, λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για τις που συνθήκες απόδρασής της από το Δαφνί, η Βίκυ Σταμάτη αναφέρθηκε σε εκμυστηρεύσεις του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου αλλά κασέ τηλεφωνικές συνομιλίες που -κατά την ίδια- άκουσε.
Σύμφωνα με αυτά, ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε από Τσοχατζόπουλο ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, άνω των 3 εκ. ευρώ, απειλώντας ότι εάν δεν του το δώσει μπορεί να εμπλακεί, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει κάτι περισσότερο.
Το ίδιο είχε κάνει ο κ. Παπανδρέου και με άλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, κατά τη Βίκυ Σταμάτη, η οποία είχε καταθέσει ότι είχε ακούσει μια τηλεφωνική συζήτηση του συζύγου της με τον τέως διευθυντή των εξοπλιστικών και ήδη καταδικασμένο Γιάννη Σμπώκο, ο οποίος -όπως κατάλαβε- είχε ενδώσει στον εκβιασμό.
Πάντα κατά τα λεγόμενα της, ένας Λίβιος πρέσβης, το όνομα του οποίου δεν θυμάται, είχε πλησιάσει τον Τσοχατζόπουλο, προκειμένου να μεσολαβήσει για να φτάσει στα χέρια του κ. Παπανδρέου ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Η διαμεσολάβηση αποκρούστηκε από τον πρώην υπουργό, ενώ στη συνέχεια ο πρέσβης απευθύνθηκε σε Λιβανέζο επιχειρηματία και φίλο του κ. Παπανδρέου για να δει τον τρόπο με τον οποίο θα παραλάβει τα χρήματα.
Ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, φοβούμενος το ότι γνώριζε την υπόθεση ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ζήτησε να αλλάξει το όνομα του παραλήπτη και το νόμισμα στο οποίο θα παραδίδονταν τα χρήματα.
Απο την πλευρά του πρωην πρωθυπουργού ολα αυτα διαψεύδονται και λένε μαλιστα οτι ο κατήφορος εχει και τα όρια του.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...