Παράλληλα σε άρθρο του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων KCNA επισημαίνεται ότι η επίθεση ενδέχεται να είναι έργο υποστηρικτών της Βόρειας Κορέας που επιθυμούσαν να την υπερασπιστούν από την κωμωδία που θα βγει σύντομα στους κινηματογράφους με τίτλο “The Interview”, σε παραγωγή της Sony. Στο κινηματογραφικό αυτό έργο περιλαμβάνεται μια συνωμοσία της CIA για τη δολοφονία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν, ενώ η Πιονγκγιάνγκ στο παρελθόν είχε δεσμευθεί ότι θα εκδικηθεί «χωρίς έλεος» για την ταινία αυτή.
Στο άρθρο του KNCA επικρίνεται και η Νότια Κορέα επειδή «κυκλοφόρησε την ψευδή φήμη ότι η Βόρεια Κορέα εμπλέκεται στη διαδικτυακή επίθεση», ενώ προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι «υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός υποστηρικτών και φίλων της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας σε όλο τον κόσμο».
Επεσήμανε εξάλλου ότι οι «Φύλακες της ειρήνης» (Guardians of peace), που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, είναι μια ομάδα που διάκειται θετικά προς την Πιονγκγιάνγκ.
Οι κυβερνοπειρατές που ευθύνονται για τη διαδικτυακή επίθεση που σημειώθηκε στα τέλη Νοεμβρίου εναντίον της Sony Pictures Entertainment υπέκλεψαν απόρρητες πληροφορίες 47.000 ανθρώπων, μεταξύ αυτών και διασημοτήτων, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Τα ονόματα, οι διευθύνσεις, οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, όπως και οι ημερομηνίες γέννησης υποκλάπηκαν, καθώς και άλλες πληροφορίες που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν σε πλαστογράφους, σύμφωνα με την εταιρία Identity Finder.
Οι ειδικοί πάντως έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να ευθύνεται για την επίθεση η Βόρεια Κορέα, εκτιμώντας ότι πιο πιθανό είναι να επρόκειτο για μια απόπειρα εκβιασμού, ως προειδοποίηση και προς άλλες εταιρείες.
Μετά την επίθεση εργαζόμενοι στην Sony Pictures Entertainment έλαβαν ένα μήνυμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με απειλές από τη μυστηριώδη ομάδα Guardians of peace.
Το FBI ερευνά την υπόθεση.