Η Γιάννα Αγγελοπούλου ανακοινώσε την επέκταση του προγράμματος υποτροφιών

Γιάννα Αγγελοπούλου

ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΟΔΟ 2016 ΤΟΥ CLINTON GLOBAL INITIATIVE                                                                                                     

Τη δέσμευσή της να δημιουργήσει το «Angelopoulos 100», μια σημαντική επέκταση του προγράμματος υποτροφιών της, ανακοίνωσε η Γιάννα Αγγελοπούλου στην Ετησία Σύνοδο 2016 του Clinton Global Initiative (Παγκόσμια Πρωτοβουλία Κλίντον).

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που αφορά στην υποστήριξη και χρηματοδότηση προγραμμάτων φοιτητών απ’ όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο του Clinton Global Initiative University (CGI U).

1

«Οι νέοι άνθρωποι έχουν τη δύναμη και τη θέληση να αλλάξουν τον κόσμο», δήλωσε η Γιάννα Αγγελοπούλου και πρόσθεσε:  «Απόδειξη γι’ αυτό είναι τα προγράμματα των φοιτητών που έχουν χρηματοδοτηθεί από το Angelopoulos Fellowship Program (Πρόγραμμα Υποτροφιών Αγγελοπούλου). Με τις πρωτοβουλίες τους έχουν επιφέρει μια σημαντική αλλαγή στις τοπικές κοινωνίες τους».

1

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Κλίντον τόνισε πως «όσα προβλήματα και αν αντιμετωπίζει μια χώρα, αυτά μπορούν να επιλυθούν με την  ενεργοποίηση των νέων, ως υπεύθυνων πολιτών και την δραστηριοποίησή τους με άξονα το κοινό όφελος».

1

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου έχει υποστηρίξει δεκάδες φοιτητές μέσω αυτού του Προγράμματος που ξεκίνησε το 2012.

Μεταξύ άλλων, έχει προχωρήσει στη δημιουργία τεχνολογικών εργαλείων για την πρόσβαση περισσότερων μαθητών σε αναγκαίο εκπαιδευτικό υλικό για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, στην αύξηση των εθελοντών δοτών αίματος και μυελού των οστών, από τους οποίους τόσο μεγάλη έλλειψη έχει η χώρα μας, και στη δημιουργία κινητής μονάδας καθαρισμού ιματισμού για τους αστέγους και τους πρόσφυγες.

Είναι ενδεικτικό ότι το Angelopoulos Fellowship Program έχει μέχρι στιγμής λάβει περισσότερες από 1000 αιτήσεις συμμετοχής.

«Οι υπότροφοι του Προγράμματος δεν θα φύγουν από την χώρα μας για να εργαστούν στο εξωτερικό. Δεν συμμετέχουν στο brain drain («διαρροή εγκεφάλων»).

1

Δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια. Δεν εγκαταλείπουν την Ελλάδα, παρόλα τα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει. Και εγώ δεν τους εγκαταλείπω και θα συνεχίσω να τους στηρίζω. Έχω 3 παιδιά, σύντομα θα έχω 103. Το Angelopoulos 100 θα επεκτείνει το τωρινό πρόγραμμα υποτροφιών και θα υποστηρίξει ακόμα περισσότερους νέους ανθρώπους ώστε να οικοδομήσουν με επιτυχία τις δικές τους επιχειρηματικές πρωτοβουλίες», ανέφερε χαρακτηριστικά η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...