Η Ελλάδα γίνεται «Film Friendly»

Η Ελλάδα γίνεται «Film Friendly»

Αλέξης: «Ήταν δίκαιο έγινε πράξη»

Ένα βίντεο για την ρύθμιση του καθεστώτος ενίσχυσης της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα, μέσω του αναπτυξιακού νόμου του υπουργείου ψηφιακής πολιτικής, ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Το νέο πλαίσιο που φέρνει το υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής φιλοδοξεί να δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος σε παραγωγές του εξωτερικού που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν γυρίσματα στην Ελλάδα, ενώ στην κυβέρνηση πιστεύουν πως με αυτό θα αφήσουν πίσω τους φαινόμενα γραφειοκρατίας όπως το Σούνιο.

“Μετατρέπουμε την Ελλάδα σε μια χώρα φιλική προς την παραγωγή έργων, την αναβαθμίζουμε σε ισχυρό παίκτη για την προσέλκυση, με διαφάνεια και αντικειμενικότητα, μεγάλων -διεθνών και εγχώριων- επενδύσεων από τον οπτικοακουστικό τομέα” σχολιάζει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

“Να γίνει η χώρα ένας φιλικός προορισμός για να γυριστεί στη χώρα μια σειρά ή μια ταινία” δηλώνει ο γγ ενημέρωσης και επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος που προσθέτει πως “λειτουργεί με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, χωρίς να “έχεις μπάρμπα στην Κορώνη”, χωρίς να χρειάζεται γρηγορόσημο”.

Από την πλευρά του ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς δηλώνει πως η κοινότητα χρόνια περίμενε αυτά τα βήματα και σχολιάζει: “Η ενίσχυση και αναζωογόνηση του κλάδου των οπτικοακουστικού κλάδου είναι ότι θα αποτελέσει την καλύτερη διαφήμιση στο εξωτερικό”.

Δείτε το σποτάκι:

 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/329080-E-Ellada-ginetai-Film-Friendly ΠΟΛΙΤΙΚΗΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...