«Η Ελλάδα εκπλήσσει με την οικονομική της ανάπτυξη», γράφουν οι Financial Times

, που βλέπουν μία εντυπωσιακή εκτίναξη της οικονομικής ανάπτυξης κατά το δεύτερο τρίμηνο. Μία πορεία ανάκαμψης η οποία αν και δεν γίνεται με ταχύς ρυθμούς, πραγματοποιείτε κόντρα στις  ασφυκτικές πιέσεις του αρνητικού διεθνούς κλίματος και των υφεσιακών μέτρων σε φορολογία και ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με τους ξένους αναλυτές, η Ελλάδα κατάφερε αύξηση της παραγωγής κατά 0,3% κατά το δεύτερο τρίμηνο, σε αντίθεση με τις προβλέψεις για μείωση 0,2%. Επίσης, «αναθεώρησε επίσης προς τα επάνω τους αριθμούς για το πρώτο φετινό τρίμηνο, από μείωση 0,5% σε μείωση 0,1%».

Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει  πως η οικονομική ανάπτυξη έχει ζωτική σημασία για να μειωθεί το ελληνικό χρέος, που τρέχει με 180% του ΑΕΠ.

Όλα αυτά σε μία οικονομία που «συρρικνώθηκε κατά σχεδόν 30% αφότου άρχισε η χρηματοοικονομική κρίση το 2008, όμως παρατηρητές λένε πως ελπίζουν ότι η ανάκαμψη είναι τώρα ορατή».

Υλοποιώντας ένα δύσκολο πακέτο μεταρρυθμίσεων η κυβέρνηση έχει στόχο την πορεία της ανάκαμψης να την ακολουθήσει η επιστροφή στην Ανάπτυξη και  οι περισσότεροι διεθνείς οργανισμοί, τονίζουν οι Financial Times περιμένουν πως η χώρα θα επιστρέψει τον ερχόμενο χρόνο και στην ανάπτυξη, αν και δεν συμφωνούν για τον ρυθμό των αυξήσεων.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...