Η Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής ανακάλεσε τη συμφωνία πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία

Η Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής ανακάλεσε τη συμφωνία πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία

Μόνο η ΝΔ δεν ψήφισε την αναίρεση…

Την απόφαση να ανακαλέσει τη θετική εισήγηση που είχε δώσει παλαιότερα για να προχωρήσει το deal της πώλησης πυρομαχικών από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία, έλαβε κατά πλειοψηφία η επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής.

Μόνο η ΝΔ δεν ψήφισε την απόφαση της Βουλής να αναιρεθεί η συμφωνία πώλησης όπλων στην Σαουδική Αραβία. Όλα τα κόμματα στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής ψήφισαν υπέρ όμως η ΝΔ δεν μετείχε στην ψηφοφορία δείχνοντας ότι επιθυμεί την πώληση βλημάτων και βομβών που χρησιμοποιούνται εναντίον αμάχων. Είναι η πρώτη φορά που η Επιτροπή αναιρεί απόφασή της για πώληση όπλων. Επισημαίνεται ότι νομικά για να καταργηθεί η σύμβαση πρέπει να υπάρξει απόφαση του ΚΥΣΕΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός ‘Άμυνας Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι η μεν σύμβαση για τα βλήματα εν τοις πράγμασι δεν υπάρχει ενώ η συμφωνία για τις βόμβες δεν έχει καν υπογραφεί.

Μιλώντας με δημοσιογράφους ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τασούλας ισχυρίσθηκε πως όταν η Βουλή ενέκρινε τις συμφωνίες υπήρχαν ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2016 όπου καλείται η Μοργκερίνι να δρομολογήσει εμπάργκο στην Σ. Αραβία λόγω ανθρωπιστικής κρίσης και υποστήριξε ότι «η επίκληση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι προσχηματική και γίνεται για να διευκολύνει τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Σήμερα η ΝΔ αρνήθηκε να συμμετάσχει στην ψηφοφορία υποκριτικά διότι δεν θέλει να καταδικάσει και να αναιρεθεί η απόφαση για πώληση όπλων στη Σ. Αραβία» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης μιλώντας με δημοσιογράφους και σημείωσε ότι «είναι περίεργο που οι ευρωβουλευτές των κομμάτων μας ψήφιζαν στην Ευρωβουλή και οι βουλευτές δεν το λάμβαναν υπόψη στην ελληνική Βουλή».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/312958-E-Epitrope-Exoplismon-tes-Boyles-anakalese-te-symphonia-poleses-oplon-ste-Saoydike-Arabia ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...