Η Ευρώπη επικυρώνει την συμφωνία για την κλιματική αλλαγή

Το Ευρωκοινοβούλιο ψηφίζει για την συμφωνία των Παρισίων

Το Ευρωκοινοβούλιο, θα ψηφίσει αύριο το μεσημέρι προκειμένου να εγκρίνει την επικύρωση από την ΕΕ της συμφωνίας των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή. Η Ευρώπη  πρωτοστατεί στην μείωση των παγκόσμιων εκπομπών ρύπων, αλλά την ίδια διάθεση δεν δείχνουν οι ΗΠΑ και η Κίνα, φοβούμενες σημαντική μείωση στην παραγωγικότητά τους ή και το υψηλό κόστος προσαρμογής. Μέχρι σήμερα  62 Μέλη, αντιπροσωπεύοντας το 51,89% των παγκόσμιων εκπομπών, έχουν καταθέσει επισήμως τα έγγραφα επικύρωσης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιπροσωπεύει περίπου το 12% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Μέχρι στιγμής, επτά κράτη μέλη έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία. Αυτά είναι, η Ουγγαρία, η Γαλλία, η Σλοβακία, η Αυστρία, η Μάλτα, η Πορτογαλία και η Γερμανία. Αυτά τα επτά κράτη μέλη αντιπροσωπεύουν περίπου το 5% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Επικυρώσεις που αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον 55 Μέλη  και το 55% των παγκόσμιων εκπομπών απαιτούνται προκειμένου η συμφωνία να τεθεί σε ισχύ.

Από το Στρασβούργο, τονίζεται ότι θα ακολουθήσει επίσημη τελετή υπογραφής, σε συνέχεια της ομιλίας του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, παρουσία της Γαλλίδας Υπουργού Περιβάλλοντος και Προέδρου του «COP21» Σεγκολέν Ρουαγιάλ, του Προέδρου της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καθώς και του Προέδρου του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς. Οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του ΕΚ θα λάβουν επίσης τον λόγο. Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου, μετά το πέρας της τελετής, με τον κ. Μπαν Κι-μουν, την κα. Ρουαγιάλ, τον κ. Σουλτς και τον κ. Γιούνκερ.

Αφού εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε ειδική ψηφοφορία την Τρίτη 4 Οκτωβρίου το μεσημέρι, το Συμβούλιο μπορεί να εγκρίνει επίσημα την απόφαση με επείγουσα διαδικασία, έτσι ώστε η ΕΕ, μαζί με τα 7 κράτη μέλη που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία επικύρωσης, να καταθέσουν τα έγγραφα επικύρωσης στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη αυτή την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, η συμφωνία των Παρισίων αναμένεται να  τεθεί σε ισχύ εγκαίρως για τη διάσκεψη COP 22 για την Κλιματική Αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί στο Μαρακές από τις 7 -18 Νοεμβρίου.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...