Η Εύη Χριστοφιλοπούλου στο «KONTRA»: Ο Σταύρος Θεοδωράκης ήθελε να το… παίξει αρχηγός

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου στο «KONTRA»: Ο Σταύρος Θεοδωράκης ήθελε να το… παίξει αρχηγός

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «kontra» και στον Γιώργο Μελιγγώνη, μίλησε η Εύη Χριστοφιλοπούλου, Βουλευτής Κινήματος Αλλαγής.

Για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά η κ. Χριστοφιλοπούλου επεσήμανε ότι, «Το Κίνημα Αλλαγής υπάρχει και έχει και πιο ξεκάθαρο στίγμα.»

Αναφερόμενη στις διαφωνίες που υπάρχουν  στο εσωτερικό του κινήματος επεσήμανε πως «Η κ. Γεννηματά είναι η μόνη εκλεγμένη. Αρχηγός!»

Παράλληλα η Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας για τις εξελίξεις με τον Σταύρο Θεοδωράκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η κ. Γεννηματά πάλι έδειξε ανεκτικότητα, στον κ. Θεοδωράκη, όταν της είπε με εμφατικότητα, εγώ για να μείνω θέλω χωριστή δική μου κοινοβουλευτική ομάδα. Γιατί;… για να το παίξει αρχηγός! Αρχηγός ποιου; Των έξι βουλευτών, από τους 16 που είχε, με τους δύο να κοιτούν προς ΣΥΡΙΖΑ και τους άλλους δύο προς Ν.Δ.;».

Βασικά σημεία της συνέντευξης:

Για το αν υπάρχει ΚΙΝΑΛ…

Το Κίνημα Αλλαγής υπάρχει και έχει και πιο ξεκάθαρο στίγμα.

Στο Κίνημα Αλλαγής στο προηγούμενο συνέδριο όλοι μαζί και ο Σταύρος Θεοδωράκης, ψηφίσαμε θέσεις μεταρρυθμιστικές, του κράτους, της κοινωνίας… για όλα. Αλλά ψηφίσαμε μαζί και για τον αυτόνομο ρόλο της παράταξης. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο δεν θα γίνουμε δεκανίκι κανενός κυρίου Μητσοτάκη, όπως ακούστηκε, διότι ας μην ξεχνάμε ότι εγώ προέρχομαι από το ΠΑΣΟΚ και το δηλώνω υπερηφάνως, παρά την αυτοκριτική που έχουμε κάνει για λάθη του παρελθόντος, είμαστε ένα κίνημα που έχει προσφέρει πολλά στην πατρίδα. Εμείς λοιπόν στο ΠΑΣΟΚ το λέμε καθαρά αντίπαλος μας πολιτικός είναι και παραμένει η Δεξιά, εθνικοί λόγοι, οδήγησαν στη συνεργασία με τη Ν.Δ.. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα επαναληφθεί.

Για το… εκλογές εδώ και τώρα

Η κ. Γεννηματά βλέποντας ότι τόσο στο ζήτημα το μακεδονικό αλλά και στο ζήτημα της Οικονομίας και των δεσμεύσεων που πηγαίνουν, πολύ πέρα από άλλες κυβερνήσεις, από οποιαδήποτε, έχουμε έως το 2060 εποπτεία. Θα ήταν σωστό να ξαναμιλήσει ο ελληνικός λαός. Αυτή η πρωτοβουλία της κ. Γεννηματα, η οποία κατηγορήθηκε… γιατί; Δεν μπορεί ο πρόεδρος ενός κόμματος να πάρει μία τέτοια πολιτική πρωτοβουλία;

Για τις διαφωνίες στο εσωτερικό…

Η κ. Γεννηματά είναι η μόνη εκλεγμένη. Αρχηγός! Εκτός της ιδίας και εμείς οι βουλευτές της παράταξης και μέχρι χθες του Ποταμιού. Εμείς λοιπόν 20 άνθρωποι και ο κ. Θεοχαρόπουλος παρά τις επι μέρους διαφωνία του, παραμείναμε  και στηρίξαμε αυτή την επιλογή.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών…

Αν ρωτήσετε την κοινοβουλευτική ομάδα είναι συντριπτική η πλειοψηφία, για να μην πως ομοφωνία, ότι… αυτή η συμφωνία έχει περισσότερα αρνητικά από θετικά.

Για το πώς θα λειτουργεί το ΚΙΝΑΛ

Η κ. Γεννηματά αποφάσισε και συνέταξε αυτό το όργανο στο οποίο μετείχαν οι επικεφαλής, μέχρι χθες ήταν και ο Σταύρος Θεοδωράκης, αυτό είναι ένα όργανο το οποίο ήταν συμβουλευτικό προς την πρόεδρο.

Δεν πιστεύω στις μονοπρόσωπες ηγεσίες. Πιστεύω στις Ηγεσίες.

Νομίζω ότι πρέπει να πάμε πιο γρήγορα τις διαδικασίες τις διαδικασίες ενοποίησης του κόμματος.  

Βολές κατά Θεοδωράκη

Άκουσα κάποιους συναδέλφους του Ποταμιού και τον κ. Θεοδωράκη να λέει ότι… θα ήμαστε ένα βοήθημα. Δεν θα παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο. Εμείς δεν θέλουμε τέτοιο ρόλο. Δεν θέλουμε να είμαστε βοήθημα κανενός στο Κίνημα Αλλαγής θέλουμε να είμαστε ένας αυτόνομος πολιτικός οργανισμός.

Για την… κόντρα Θεοδωράκη – Γεννηματα

Για το θέμα της Συμφωνίας η κ. Γεννηματά μίλησε με εμάς τους βουλευτές, μίλησε με τον καθένα και την κάθεμία με όλου τους βουλευτές. Είδε λοιπόν ότι όλοι οι βουλευτές είμασταν στην ίδια κατεύθυνση με εκείνη. Όταν λοιπόν όλοι σου οι βουλευτές είναι μαζί σου και πιστεύεις ότι τα αρνητικά που πρέπει να αναδείξεις, πρέπει να τα αναδείξεις… τι κάνεις. Παίρνεις αποφάσεις. Ως ηγέτης.

Η κ. Γεννηματα έχει δείξει στην πράξη μεγάλη ανεκτικότητα. Το Ποτάμι για παράδειγμα είχε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό στα διορισμένα μεταβατικά όργανα, ωστόσο υπήρξε ανοχή. Είχε μεγαλύτερο ποσοστό από ότι είχε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος ήρθε τέταρτος στις προεδρικές εκλογές και ίσως… αυτό δεν άντεξε.  

Για το αν ήθελε ρόλο στρατηγού ο Θεοδωράκης

Από τότε που τελείωσε αυτή η ιστορία έξι μήνες τώρα… το σωστό θα ήταν να γίνει με μία κοινοβουλευτική ομάδα, όμως και εδώ η κ. Γεννηματά πάλι έδειξε ανεκτικότητα, στον κ. Θεοδωράκη, όταν της είπε με εμφατικότητα, εγώ για να μείνω θέλω χωριστή δική μου κοινοβουλευτική ομάδα. Γιατί;… για να το παίξει αρχηγός! Αρχηγός ποιου; Των έξι βουλευτών, από τους 16 που είχε, με τους δύο να κοιτούν προς ΣΥΡΙΖΑ και τους άλλους δύο προς Ν.Δ.;

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/336320-E-Eye-CHristophilopoyloy-sto-KONTRA-O-Stayros-THeodorakes-ethele-na-to-paixei-archegos ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...