Η Κύπρος χαρίζει πυρομαχικά στο Λίβανο για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών

bb
Η Κύπρος χαρίζει πυρομαχικά στο Λίβανο για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών
Έκκληση του Κύπριου ΥΠΕΞ στη διεθνή κοινότητα και ιδιαίτερα στην ΕΕ να συνδράμει στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας – Παραδειγματιστείτε από εμάς είπε ο Ι. Κασουλίδης

Ανησυχία για τις εξελίξεις στον Λίβανο, όπου μαίνονται μάχες μεταξύ του λιβανικού στρατού και των τζιχαντιστικών ομάδων, εξέφρασε σήμερα ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα και ιδιαίτερα στην ΕΕ να συνδράμει ενεργά τη χώρα αυτή, όπου η οποιαδήποτε διείσδυση τρομοκρατών, η οποία θα μπορούσε να τους οδηγήσει στα παράλια της Ανατολικής Μεσογείου, δημιουργεί άμεσο κίνδυνο ασφάλειας για την Κύπρο.

Ο κ. Κασουλίδης είπε ότι η Κύπρος έχει αποφασίσει να δωρίσει πυρομαχικά που μπορούν να ταιριάζουν με συγκεκριμένα είδη όπλων που διαθέτει ο λιβανικός στρατός, και σημείωσε ότι αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για άλλες πολύ μεγαλύτερες χώρες.

Ο κ. Κασουλίδης είπε ότι “εξ ανάγκης, λόγω της γεωγραφικής θέσης της Κύπρου, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι στην πρώτη γραμμή και αποτελεί το προκεχωρημένο φυλάκιο της ΕΕ σε μια ταραχώδη περιοχή”.

ΚΥΠΡΟΣ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...