Η Μπέτυ Μπαζιάνα είναι μια από τις ισχυρότερες "πρώτες κυρίες", σύμφωνα με τη El Mundo

Μαζί με τη Χίλαρι Κλίντον, την Κάρλα Μπρούνι και την… Κιμ Καρντάσιαν (!), η El Mundo συμπεριλαμβάνει τη Μπέτυ Μπαζιάνα στις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή. 
 
“Αν δεν ήταν η σύζυγός του, ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα είχε ασχοληθεί με την πολιτική” γράφει η El Mundo!

“Σιγά σιγά, οι γυναίκες επιστρέφουν σε ένα πεδίο που μέχρι τώρα ήταν παραδοσιακά ανδρικό: την πολιτική. Όχι μέσω κοινωνικών δικτύων, όχι μέσω ενός νέου κινήματος από σουφραζέτες που καίνε σουτιέν: αυτά έχουν πια περάσει. Πλέον, έχουν αναρριχηθεί στην κορυφή, σε διευθυντικές θέσεις, αφήνοντας πίσω τους συζύγους τους”, γράφει η ισπανική εφημερίδα. 

Οι πρώτες κυρίες έχουν εγκαταλείψει το ρόλο τους ως απλές συνοδοί των συζύγων τους και αναλαμβάνουν ολοένα και πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ή καλύτερα και λήψης αποφάσεων, σύμφωνα με το δημοσίευμα. 

Από την πρώην πρώτη Κυρία που θέλει να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ (Χίλαρι Κλίντον) και μια διασημότητα με το ταλέντο να βγάζει… selfies (Κιμ Καρντάσιαν) μέχρι ένα γλυκό μοντέλο (Κάρλα Μπρούνι) και μια φοιτήτρια μηχανικής με μεγάλο ενδιαφέρον για την Αριστερά (Μπέτυ Μπαζιάνα), η El Mundo παρουσιάζει τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή! 
 

 

Η “Κόκκινη Κυρία”

Αυτός είναι ο τίτλος που επιλέγει η El Mundo για τη Μπέτυ Μπαζιάνα, σημειώνοντας πως η φήμη της… προηγείται. Κάνει αναφορά στα 20 και πλέον χρόνια που είναι σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας πως ομάδα ΜΜΕ την έχει χαρακτηρίσει ριζοσπαστική. “Η Μπαζιάνα είχε επιρροή στον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ από την εφηβική τους ηλικία”.

Η El Mundo επαναλαμβάνει και τη γνωστή ιστορία πως ήταν εκείνη που τον έπεισε να ασχοληθεί με την πολιτική όταν ακόμη πήγαιναν σχολείο, κάνει αναφορά στο ότι ηγήθηκαν του κινήματος των καταλήψεων τη δεκαετία του ’90 και πως “έκαναν μαζί το άλμα προς την πολιτική όταν η Μπαζιάνα τον έπεισε (τον Αλέξη Τσίπρα) να ενταχθούν στην ΚΝΕ”. 

“Έχει χαρακτηριστεί ως γυναίκα με ισχυρή θέληση, μαχητική και δυναμική. Πήγε στα δικαστήρια έναν καθηγητή της στο πανεπιστήμιο όταν προσπάθησε να υπονομεύσει τη δουλειά της σε μια διατριβή. Δεν της αρέσει να πηγαίνει κομμωτήριο. Γνωρίζοντας όλα αυτά, είμαστε ενώπιον μιας ιδεολόγου στη σκιά της ελληνικής Αριστεράς ή μπροστά σε μια συνηθισμένη γυναίκα;”, καταλήγει η El Mundo. 

Πηγή: Η Μπέτυ Μπαζιάνα είναι μια από τις ισχυρότερες "πρώτες κυρίες", σύμφωνα με τη El Mundo



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...