Η ακτινογραφία εκείνων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ και χρυσή Αυγή θα εκπλαγείτε

Η ακτινογραφία εκείνων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ και χρυσή Αυγή θα εκπλαγείτε

Νοικοκυρές, άνεργοι και δημόσιοι υπάλληλοι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρηματίες και εργοδότες της ΝΔ.

Η πλειοψηφία -και με διαφορά- των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ήταν γυναίκες (43,2 έναντι 28,2 που ήταν οι άνδρες), ενώ της ΝΔ τα δύο φύλα μοιράστηκαν (29,2% άνδρες και 26,9% γυναίκες).

Αυτά και πολλά άλλα στοιχεία για τα κοινωνικά χαρακτηριστικά της ψήφου των τελευταίων εκλογών έδωσε στη δημοσιότητα η Public Issue.

Ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ

Ειδικότερα, βλέποντας τα χαρακτηριστικά της ψήφου στον ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι οι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους του ανήκει στην ηλιακή κατηγορία μεταξύ 45-54. Μικρό ποσοστό έχει ωστόσο στους συνταξιούχους.

Οι περισσότεροι ανήκουν επίσης στην κατώτερη εκπαίδευση, ενώ αναφορικά με την επαγγελματική ιδιότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι κέρδισε στις νοικοκυρές (43,9%), και ακολουθούν οι άνεργοι (39,8%) και οι μισθωτοί του δημοσίου (39,7%). Χαμηλότατες επιδόσεις κατέγραψε σε εργοδότες / επιχειρηματίες (17,2%) εκεί δηλαδή που κέρδισε η ΝΔ, αγρότες 22,8% (προφανώς στοίχισε το θέμα της φορολόγησης) και βιοτέχνες / επαγγελματίες.

Τέλος, αναφορικά με τη ιδεολογική αυτοτοποθέτηση, οι περισσότεροι ανήκουν στον χώρο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς.

default

default

Ψηφοφόροι ΝΔ

Από την πλευρά της η ΝΔ κέρδισε κατά κράτος στους εργοδότες / επιχειρηματίες (68,7%), ενώ κατέγραψε καλά ποσοστά στους συνταξιούχους του δημοσίου (42,1%) , αλλά και στους αγρότες (39%). Χαμηλά ωστόσο ποσοστά κατέγραψε μεταξύ των μισθωτών (15,9% του δημοσίου και 18,9% του ιδιωτικού τομέα), στους φοιτητές (17,3%) και τους ανέργους (19,4%).

Αναφορικά με την ηλικιακή κατηγορία, δεξαμενή ψηφοφόρων αποτέλεσαν οι συνταξιούχοι (40,2% των άνω των 65). Μικρό ήταν το ποσοστό που κέρδισε στις γυναίκες. 

default

default

Ψηφοφόροι Χρυσής Αυγής

Αναφορικά με τα χαρακτηριστικά των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, προκύπτει συμφωνα με τη δημοςιιευςη της Huffington post ότι αλίευσε αρκετές ψήφους από τους φοιτητές (14%), τους βιοτέχνες (14%) και τους άνεργους (10,6%). Επίσης περισσότερες ψήφους πήρε από τους άνδρες συγκριτικά με τις γυναίκες (9% έναντι 4,8%), ενώ αναφορικά με την ηλικιακή κατηγορία, φαίνεται πως κέρδισε περισσότερο από τις μικρές ηλικίες 18-24 (13,3%).

default


default



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...