Η κυβέρνηση ενημερώνει τους βουλευτές ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας

Η κυβέρνηση ενημερώνει τους βουλευτές ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας

Κατηγορία

christos.papad…
Τρίτη 17/05/2016 – 19:15

Η κυβέρνηση ενημερώνει τους βουλευτές ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΚΑΙ ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ                                                 

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης βρίσκεται η κυβέρνηση και με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος ώστε τα προαπαιτούμενα να πάρουν το ‘πράσινο φως’ από τη Βουλή πριν από το Eurogroup της 24ης Μαΐου.

Οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης είναι αυτοί που αναλαμβάνουν να ενημερώσουν την Τετάρτη την Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία συνεδριάζει στις 10 το πρωί για το μείγμα των μέτρων του πολυνομοσχεδίου. «Αγκάθι» αποτελούν οι ιδιωτικοποιήσεις, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται ο διάλογος που θα γίνει για τον «κόφτη» και όσα θα ειπωθούν για το χρέος. 

Επιπλέον, το ‘παρών’ στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση αναμένεται να δώσει και ο πρωθυπουργός. Με το βλέμμα στραμμένο στην ψηφοφορία, η οποία προγραμματίζεται για το απόγευμα της Κυριακής (καθώς το βράδυ της ίδιας ημέρας ο πρωθυπουργός αναχωρεί για την Κωνσταντινούπολη) κ. Τσίπρας έδωσε χθες το στίγμα «Περνάμε τον πιο δύσκολο κάβο και ανοιγόμαστε σε μια προοπτική σταθερότητας», ήταν το μήνυμα που έστειλε από τη Θεσσαλονίκη επιχειρώντας τονωτικές ενέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις.

Από το Μαξίμου πάντως, με δεδομένο ότι στις ψηφοφορίες του ασφαλιστικού και του φορολογικού η Κοινοβουλευτική Ομάδα εμφανίστηκε μπετοναρισμένη, δεν ανησυχούν. «Υπάρχει ένας θετικό κλίμα τώρα που φαίνεται ότι παίρνουμε τη δόση και ανοίγει το θέμα του χρέους», αναφέρει αρμόδιος παράγοντας.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ‘ΚΟΦΤΗΣ’

«Η ολοκλήρωση αυτής της φάσης εγκαινιάζει μια περίοδο σταθεροποίησης και στροφής στην ανάκαμψη», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Αναφερόμενη στο χρέος είπε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει σκληρή μάχη.

Αποτέλεσμα αυτής της μάχης είναι το ότι αποτυπώθηκε στη συμφωνία ότι μετά την πρώτη αξιολόγηση θα συζητηθεί. Στο Eurogroup θα υπάρξει συζήτηση και κάποια απόφαση σε ότι αφορά τις τρεις περιόδους ρύθμισης του χρέους (βραχυπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη). Περιμένουμε το Eurogroup να μιλήσει για τα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα.

Το μακροπρόθεσμο διάστημα είναι μια ευρύτερη συζήτηση, σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Στο σημείο αυτό, ανέφερε ότι μεταξύ Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. υπάρχει διαφορά στο θέμα και «μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί η συζήτηση, σημείωσε και παραδέχτηκε ότι στο θέμα του χρέους η θέση του Ταμείου είναι πιο κοντά σε αυτή της κυβέρνησης».

Σε ότι αφορά δε, στον αυτόματο μηχανισμό, σημείωσε ότι είναι μηχανισμός διατήρησης των συμφωνηθέντων. Δεν προσθέτει και δεν αφαιρεί τίποτα, υποστήριξε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν δεν υπήρχε ο μηχανισμός θα έπρεπε να παίρνουμε μέτρα στις αποκλίσεις». «Είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα εφαρμοστεί. Αυτό δείχνει και η πορεία της οικονομίας», δήλωσε.

Η κ. Γεροβασίλη, υπογράμμισε πως αν χρειαστεί να ενεργοποιηθεί η κυβέρνηση θα έχει κάτι παραπάνω από ένα μήνα μετά τον Απρίλιο οπότε θα ανακοινωθούν τα στοιχεία της Eurostat να δράσει προληπτικά και να μην περιμένει τον Οκτώβριο. Είναι σημαντικό ότι υπάρχει το διάστημα να γίνει η διόρθωση, δήλωσε.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...