Η προϊστορία ανάμεσα σε Γαλλία και Πορτογαλία

Σήμερα διεξάγεται ο μεγάλος τελικός του Euro ανάμεσα σε Γαλλία και Πορτογαλία! Η προϊστορία είναι αναμφισβήτητα υπέρ των Γάλλων μετρώντας 3 νίκες σε 3 επίσημα μάτς με αντίπαλο τους Πορτογάλους, ενώ στα τελευταία 10 παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες, επίσημα και μη, η Γαλλία έχει 10 νίκες , με την τελευταία νίκη της Πορτογαλίας να είναι στο μακρινό 1975, σε διεθνές φιλικό.

Το 1984, η Γαλλία είχε αποκλείσει την Πορτογαλία στα ημιτελικά του Euro με 3-2 σκόρ. (Κατέκτησε το Euro)
Το 2000, η Γαλλία ξανά απέκλεισε τους Πορτογάλους στα ημιτελικά του Euro, με 2-1 σ’ένα ματς που οδηγήθηκε στην παράταση , με τον Ζιντάν να σκοράρει τρία λεπτά πρίν το φινάλε. (Kατέκτησε το Euro)
Το 2006, οι Γάλλοι απέκλεισαν τους Πορτογάλους ξανά σε ημιτελική φάση , αλλά του Μουντιάλ με τον Ζιντάν να σκοράρει απ’την άσπρη βούλα και να δίνει την πρόκριση στους τρικολόρ με 1-0 στο μεγάλο τελικό τότε με αντίπαλο την Ιταλία. (Το κατέκτησε η Ιταλία).

Η Γαλλία έχει κατακτήσει δύο φορές το Euro (1984,2000) και μία φορά το Mundial (1998)
Η Πορτογαλία δεν έχει κατακτήσει κάποιο τίτλο, αλλά έχει να θυμάται τον χαμένο τελικό του Euro απ’την Εθνική μας το 2004.

Αναλυτικά η προϊστορία :
prois (1) jpg

Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 24 φορές, οι Γάλλοι έχουν 18 νίκες, 5 νίκες οι Πορτογάλοι, ενώ μόλις 1 παιχνίδι έχει λήξει ισόπαλο. Αξίζει να σημειωθεί οτι ποτέ οι δύο ομάδες δεν έχουν αναμετρηθεί σε προκριματική φάση.

Άξιο αναφοράς επίσης το γεγονός οτι η Γαλλία όποτε ήταν διοργανώτρια είτε σε Euro είτε σε Mundial, πάντα κατακτούσε το τρόπαιο.

Να δούμε απόψε θα σπάσει η παράδοση;;

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...