Η στήριξη του Άδωνι στο ΠΕΔΥ, ο φόβος για την κριτική και οι ανασφάλιστοι

bb
Η στήριξη του Άδωνι στο ΠΕΔΥ, ο φόβος για την κριτική και οι ανασφάλιστοι
Τι και εάν ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης επιμένει με κάθε τρόπο όπου βρεθεί και σταθεί ότι το ΠΕΔΥ – ο νέος φορέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας – λειτουργεί κανονικά και δεν υπάρχουν ελλείψεις και κενά;

Η ίδια η ζωή και η καθημερινότητα τον διαψεύδει, αφού τα κενά είναι τεράστια σε πολλές ιατρικές ειδικότητες.

«Το σύστημα λειτουργεί», τόνισε το μεσημέρι της Πέμπτης σε συνέντευξη τύπου. «Σήμερα που μιλάμε σε πανελλαδικό επίπεδο το ΠΕΔΥ βλέπει τον ίδιο αριθμό περιστατικών που έβλεπε τον Οκτώβριο πριν την απεργία, με τους μισούς γιατρούς. Πώς το εξηγείτε αυτό;» ρώτησε δημοσιογράφο έντυπου μέσου που πριν μερικές ημέρες αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα κενά και ελλείψεις, προσθέτοντας:  «Αφήστε τι λένε οι γιατροί. Αν υπήρχαν φοβερά κενά και διαμαρτυρίες, ο πρώτος που θα το άκουγε θα ήταν ο Υπουργός. Καταλάβατε; Επειδή εδώ στον Υπουργό δεν το ακούμε – μπορείτε να πάτε πάνω στο τηλεφωνικό κέντρο να δείτε- θα σας πω κάτι άλλο: πώς δεν ακούμε αυτά τα φοβερά κενά εμείς εδώ στο γραφείο μας και τα ακούτε εσείς; Αφήστε λοιπόν». Είναι πασσιφανές δε, ότι ο κ. Γεωργιάδης δεν αντέχει την κριτική, ακόμη και όταν αυτή συνοδεύεται από συγκεκριμένα στοιχεία.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζοντας ακόμη περισσότερο το «παιδί» του, υπογράμμισε, ότι το ΠΕΔΥ με την πρόσληψη των 900 επικουρικών γιατρών μέχρι το τέλος Ιουνίου, τις συμβάσεις των γιατρών που θέλουν να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ, την πρόσληψη αργότερα των οικογενειακών γιατρών και την αξιολόγηση, θα ολοκληρωθεί η ΠΦΥ. Συνολικά δηλαδή όπως σημείωσε, θα απαιτηθούν δύο χρόνια έως ότου ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...