Η τεχνητή νοημοσύνη θα μας αφανίσει;

Η τεχνητή νοημοσύνη θα μας αφανίσει;
Οι δύο αυτοί σημαντικοί άνδρες, ο Stephen Hawking και ο Elon Musk, υπογράφουν – μαζί με άλλους επιστήμονες και επιχειρηματίες – ανοιχτή επιστολή στην οποία εξηγούν την ανάγκη να τεθούν δικλίδες ασφαλείας όσον αφορά την πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης τονίζοντας τους κινδύνους που πιθανώς αντιμετωπίζει το ανθρώπινο γένος εξαιτίας της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης.
Η αλήθεια είναι ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι πολύ σημαντική, ότι αναπτύσσεται πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και ότι θα μπορούσε να βοηθήσει ουσιαστικά τον άνθρωπο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα των επιτευγμάτων της προόδου αυτής είναι τα αυτοκίνητα που δεν χρειάζονται οδηγό για να κινηθούν ή τα ρομπότ.
Οι ειδικοί προειδοποιούν όμως ότι υπάρχει ο κίνδυνος στο άμεσο μέλλον, η ευρεία χρήση της τεχνητής νοημοσύνης να αφήσει πάρα πολλούς ανθρώπους χωρίς δουλειά.

Όσον αφορά στο πιο μακρινό μέλλον τα ρομπότ είναι πιθανό να γίνουν πιο έξυπνα από τους ανθρώπους. Η επιστολή αυτή έρχεται λίγες εβδομάδες μετά τις δηλώσεις του Stephen Hawking στο BBC ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αφανίσει την ανθρωπότητα.

Το ίδιο τόνισε και ο Elon Musk, εξηγώντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ανθρώπινη ύπαρξη και γι’ αυτό χρειάζεται να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί με το πώς θα τη χρησιμοποιήσουμε.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...