Η τουρκική εισβολή δεν μπορεί να απομονωθεί εκτιμά ο Πρόεδρος του ΕΔΗΚ

Η τουρκική εισβολή δεν μπορεί να απομονωθεί εκτιμά ο Πρόεδρος του ΕΔΗΚ
Ο Πρόεδρος του ΕΔΗΚ Λουκάς Σταύρου αναφέρθηκε στην συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.
Ο κ. Σταύρου επισήμανε ότι “επιχαίρει ο Αναστασιάδης που κ. Μπάιντεν αναφέρθηκε στη συνομιλία τους τρεις φορές στην τουρκική εισβολή, ωστόσο  η τουρκική εισβολή δεν μπορεί να απομονωθεί και να ιδωθεί χωρίς τα επακόλουθα της, τα νέα δεδομένα που βιαίως επέβαλε στα πλαίσια των πολιτικών στόχων που κατηύθυναν την ενέργεια αυτή”.

Σε γραπτή του ανακοίνωση ο κ. Σταύρου αναφέρει ότι “η τουρκική εισβολή και η παραμονή των κατοχικών στρατευμάτων στην Κύπρο εξυπηρέτησε τους πολιτικούς στόχους της Τουρκίας που ήταν με λίγα λόγια η τουρκοποίηση του κατεχόμενου εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας και μέσω αυτής η κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας προς δημιουργία ενός τουρκοσυνεταιριστικού μορφώματος όπου θα δίνει την δυνατότητα στην Τουρκία να ασκεί επικυριαρχία σε ολόκληρη την Κύπρο”.

Προσθέτει ότι “η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία θα είναι ο πολιτικός θρίαμβος και η πολιτική ολοκλήρωση της βίας της εισβολής μια μεταβολή η οποία δεν περιέχει ούτε ίχνος δικαίου και ως εκ τούτου θέτει τις προϋποθέσεις μιας πολύμορφης σύγκρουσης με τους κατακτητές, τους προδότες και τους εθελόδουλους τουρκοπροσκυνημένους”, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του ΕΔΗΚ.

ΚΥΠΡΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...