Θέλεις να χάσεις βάρος; Δύο ποτήρια νερού είναι αρκετά

Θέλεις να χάσεις βάρος; Δύο ποτήρια νερού είναι αρκετά

Κατηγορία

kchalkiadakis
Δευτέρα 09/05/2016 – 23:28

Θέλεις να χάσεις βάρος; Δύο ποτήρια νερού είναι αρκετά

Το νερό αποτελεί έναν μαγικό θησαυρό για τον οργανισμό μας αφού όσο περισσότερο το καταναλώνουμε τόσο πιο πολύ βλέπουμε τα πολλαπλά του οφέλη. Το νερό μας βοηθά και στην απώλεια κιλών χωρίς καλά καλά να το καταλάβουμε.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, μετά από έρευνα, όσοι έπιναν δύο ποτήρια νερού πριν από κάθε γεύμα κατανάλωναν περίπου 40 θερμίδες λιγότερες από εκείνους που δεν έπιναν περισσότερο νερό

Τον «άγραφο κανόνα» πως το νερό βοηθά στη μάχη της απώλειας των περιττών κιλών έρχεται να επιβεβαιώσει μια νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Obesity».

Πιο αναλυτικά, κατά τη διεξαγωγή πειράματος, οι ερευνητές χώρισαν τους παχύσαρκους ενήλικες, που συμμετείχαν στην έρευνα, σε δυο ομάδες. Οι ομάδες αυτές ακολούθησαν την ίδια δίαιτα, η οποία ήταν χαμηλή σε θερμίδες, με τη διαφορά, όμως, ότι στη δεύτερη ομάδα αυξήθηκε σημαντικά η ποσότητα νερού που κατανάλωνε. Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της δεύτερης ομάδας έπιναν δύο ποτήρια νερού τριάντα λεπτά πριν από τα τρία βασικά γεύματα της ημέρας.

Μετά το τέλος της δίαιτας, η οποία διήρκεσε 12 εβδομάδες τα πορίσματα της έρευνας έδειξαν πως και οι δυο ομάδες είχαν χάσει 5-8 κιλά. Αλλά το εντυπωσιακό εύρημα ήταν πως τα μέλη της ομάδας που αύξησε την κατανάλωση του νερού, έχασε ακόμα δύο κιλά.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός πως όσοι έπιναν δύο ποτήρια νερού πριν από κάθε γεύμα κατανάλωναν περίπου 40 θερμίδες λιγότερες από την ομάδα που δεν έπινε περισσότερο νερό.

Συνεπώς, το νερό αύξανε το αίσθημα του κορεσμού, με αποτέλεσμα τα μέλη της δεύτερης ομάδας να μην τρώνε τόσο πολύ.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...