Θέλετε να χάσετε κιλά; Βγάλτε το παλτό σας και περπατήστε στο κρύο!

bb
Θέλετε να χάσετε κιλά; Βγάλτε το παλτό σας και περπατήστε στο κρύο!

Μισείτε το κρύο και ντύνεστε σαν κρεμμύδι για να το αντιμετωπίσετε; Δεν βγαίνετε καν από το σπίτι; Είστε αγκαλιά με το καλοριφέρ και δεν κάνετε ούτε δέκα βήματα παραπέρα;

Μάλλον ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε αφού νέες έρευνες δείχνουν πως το περπάτημα στο κρύο όχι μόνο αναζωογονεί το δέρμα μας αλλά συμβάλλει στην απώλεια των κιλών μας.
Η έκθεση στο κρύο μεταβάλλει δραματικά τη σύνθεση των βακτηρίων του εντέρου οδηγώντας σε καύση λίπους, βελτιώνοντας τον μεταβολισμό της γλυκόζης και μειώνοντας το σωματικό βάρος.

Συγκεκριμένα, η γυμναστική ή ακόμα και η απλή έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες συνδέεται με τη μείωση του λίπους.

Τα παραπάνω ευρήματα μπορούν να προσφέρουν νέες θεραπείες σε υπέρβαρα άτομα, επισημαίνουν οι ερευνητές.

Ο καθηγητής Μίρκο Τραϊκόφσκι του Πανεπιστημίου της Γενεύης, δήλωσε: «Είμαστε βέβαιοι πως τα συγκεκριμένα μικρόβια του εντέρου στην προσπάθεια τους να προσαρμοστούν στο κρύο, διατηρούν το ενεργειακό ισοζύγιο σταθερό και συμβάλουν στην απώλεια βάρους.  

«Είμαστε ενθουσιασμένοι στη σκέψη ότι μία τέτοια διαδικασία που συμβαίνει στον οργανισμό των ανθρώπων θα μπορούσε να συμβάλει στην πρόληψη της παχυσαρκίας», συμπλήρωσε ο ίδιος.
Στα πλαίσια της νέας μελέτης, επιστήμονες εξέθεσαν ποντίκια σε χαμηλή θερμοκρασία 6 ° C (43 ° F) για 10 ημέρες.Έτσι ανακάλυψαν πως αυτό προκάλεσε μια σημαντική αλλαγή στη σύνθεση των μικροβίων του εντέρου των ποντικιών αποτρέποντας από το να κερδίσουν βάρος.

Η ερευνητική ομάδα σχεδιάζει,τώρα, να μελετήσει τους μοριακούς μηχανισμούς, μέσω των οποίων τα μικρόβια του εντέρου ανιχνεύουν μεταβολές στο περιβάλλον, όπως το κρύο,το οποίο επηρεάζει την ενέργεια που ένα άτομο καταναλώνει.

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...