Θέμα 24ώρων η έκδοση του 7ετους ομολόγου

Θέμα 24ώρων η έκδοση του 7ετους ομολόγου

 

Οι διεθνείς αγορές ξαναβρίσκουν την ηρεμία τους, μετά την καταιγίδα της Δευτέρας και στην Αθήνα, το οικονομικό επιτελείο και ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), προετοιμάζονται για την έκδοση του 7ετούς ομολόγου, που θα γίνει τα επόμενα 24ωρα. Για το πότε ακριβώς αναμένεται το «οκ» από τους αναδόχους της έκδοσης, που στην αρχή της εβδομάδος συνέστησαν την αναβολή.

Η εικόνα που δίνεται από γνώστες των εξελίξεων είναι ότι πλέον φαίνονται έτοιμοι να ενεργοποιήσουν και πάλι τις διαδικασίες για το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών, καθώς τα επίπεδα τιμών και οι αποδόσεις των ελληνικών τίτλων βρίσκονται σε καλό σημείο.

Ο στόχος παραμένει η άντληση 3 δις ευρώ και η επιτυχία της έκδοσης, θα κριθεί από το εύρος και το πλήθος των προσφορών. Η απόδοση, αναμένεται να είναι κάτω από 3,4% και δεν θα είναι ο σημαντικότερος δείκτης επιτυχίας. Αυτό που θέλουν να δουν από το οικονομικό επιτελείο, είναι κυρίως μεγάλη ανταπόκριση από τους επενδυτές, καθώς αυτό είναι μόνο το πρώτο από τρία νέα ομόλογα που θα εκδώσει η Ελλάδα μέχρι την έξοδο από το μνημόνιο και  το μέγεθος της υπερκάλυψης θα είναι δείκτης επιστροφής της εμπιστοσύνης των επενδυτών στα ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Από την ελληνική πλευρά της προετοιμασίας, θεωρείται ότι η έκδοση θα προχωρήσει όταν οι ανάδοχοι και οι σύμβουλοι που έχουν αναλάβει την κοινοπρακτική έκδοση κρίνουν ότι αυτό είναι δυνατό και συμβατό με τη στρατηγική που έχει επιλεγεί για το σύνολο των εκδόσεων μέχρι και την 20η Αυγούστου.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/320643-THema-24oron-e-ekdose-toy-7etoys-omologoy ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...