Θανάσης Παπαθανάσης:1ος Άξονας : Όραμα – Στρατηγική – Σχέδιο

                       

Σε αυτές τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης καλούμαστε να δώσουμε ειλικρινείς απαντήσεις, όραμα, στρατηγική και σχέδιο σε κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τη Ναυπακτία, είτε γιατί εκκρεμούν εδώ και χρόνια είτε γιατί προέκυψαν μαζί με την οικονομική κρίση. Η οικονομική κρίση που έπληξε τα τελευταία χρόνια  την Ελλάδα και την οποία βιώνουμε όλοι μας, δεν άφησε ανεπηρέαστη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που αναγκάστηκε να λειτουργήσει με σημαντικά μειωμένους πόρους. Η κατάσταση αυτή, σε συνδυασμό με μια Δημοτική Αρχή χωρίς όραμα, στρατηγικό σχεδιασμό, αναπτυξιακό σχέδιο, πρωτοβουλίες, ορθολογική οικονομική διαχείριση και αποτελεσματική διοίκηση υποβάθμισε, απαξίωσε και κατέλυσε τον ουσιαστικό της ρόλο.

Η καταγραφή της πραγματικότητας στο Δήμο Ναυπακτίας είναι θλιβερή.  Το μόνο που διακρίνει κανείς είναι η απαξίωση στο μεγαλείο της σε όλους τους τομείς. Η περιουσία του δήμου έχει μείνει αναξιοποίητη, παρότι θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή εσόδων, σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο.  Οι πόροι του δήμου έχουν μείνει και εκείνοι αναξιοποίητοι. Τα μηχανήματα που έχει στην διάθεσή του ο δήμος είναι εγκαταλελειμμένα και σε κακή κατάσταση. Και το κυριότερο, έχουν απαξιωθεί τα ίδια τα στελέχη του δήμου, το έμψυχο δυναμικό που παλεύει και εκείνο να επιβιώσει.

Η ανάγκη για αλλαγή είναι εμφανής. Ο νέος κύκλος ανοίγει. Το μήνυμα που στέλνει η κοινωνία είναι ξεκάθαρο. Σήμερα, πρόσωπα και σχήματα κρίνονται στη βάση της εντιμότητάς τους, του ήθους τους, ασφαλώς της γνώσης και της εμπειρίας τους και της αποτελεσματικότητας με την οποία μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

Έχουμε όραμα, έχουμε σχέδιο και στρατηγική που έγκειται στο πλαίσιο μιας οργανωμένης προσπάθειας αξιοποίησης κάθε χρηματοδοτικού πόρου με σκοπό την άμβλυνση των συνεπειών της ανεργίας και με ταυτόχρονη σύνδεση της τοπικής επιχειρηματικότητας με τους άνεργους της πόλης μας, στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης δυνατής ένταξής τους στις τοπικές αλλά και άλλες, εκτός πόλης, επιχειρήσεις.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με τον άνθρωπο στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων των πολιτικών και των δράσεων μας έχουμε μόνο μια δυνατότητα : ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

Η Δημοτική Αρχή χρειάζεται όραμα, στρατηγικό σχεδιασμό, αναπτυξιακό σχέδιο, πρωτοβουλίες, ορθολογική οικονομική διαχείριση και αποτελεσματική διοίκηση.

Η συμμετοχή ανθρώπων, με όρεξη για δουλειά, με γνώση και εμπειρία, μπορεί να βοηθήσει τον τόπο μας και να τον οδηγήσει εκεί που του αξίζει. ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ!

KATHARIOTITA MHXANHMATA

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΘΑΝΑΣΗ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΑΡΧΙΣΕΙ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ,,,,,,,,,,!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...