Θα μπορούσε μια τεχνολογική πλατφόρμα να γίνει το αφεντικό σας;

Θα μπορούσε μια τεχνολογική πλατφόρμα να γίνει το αφεντικό σας;
Ποια είναι η «Αμέλια» που μπορεί να διεκδικήσει κάποια στιγμή τη θέση του… αφεντικού σας;

Είναι ξανθιά, ονομάζεται “Αμέλια”, ξέρει 20 γλώσσες, μαθαίνει από τα λάθη της και μπορεί να… ρουφήξει το περιεχόμενο πολλών βιβλίων.

Σύμφωνα με το BBC, η Αμέλια μπορεί να διεκδικήσει κάποια στιγμή τη θέση του… αφεντικού καθώς πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Η εταιρεία IPsoft  που την δημιούργησε, υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης που έχει τη δυνατότητα να αλληλεπιδρά υπό «ανθρώπινους» όρους αφού μπορεί και κατανοεί τι ακριβώς ζητά -ακόμη και πώς νιώθει- ο πελάτης. Οι δημιουργοί της Aμέλια εμπνεύστηκαν το όνομά της από την Αμερικανίδα αεροπόρο, Αμέλια Έρχαρτ.

“Η Αμέλια μαθαίνει καθώς εργάζεται και παρέχει απαντήσεις υψηλής ποιότητας με συνέπεια, κάθε ημέρα του χρόνου, σε όποια γλώσσα και να μιλούν οι πελάτες”, υποστηρίζει εκπρόσωπος της εταιρείας. Έχει ως μοντέλο της τον ανθρώπινο εγκέφαλο, κατά συνέπεια γίνεται πιο έξυπνη με το πέρασμα του χρόνου.

Η εταιρία IPsoft αναλύει τις διαδικασίες λειτουργίας της Amelia ακολουθώντας τέσσερα βήματα:

1. Εάν κατανοήσει την ερώτηση, τότε η Αμέλια δίνει την απάντηση.

2. Εάν ξέρει την απάντηση στο ερώτημα, τότε προχωρεί στη διαδικασία επίλυσης του ζητήματος.

3. Εάν δεν την ξέρει, την αναζητεί στο web

4. Εάν δεν μπορεί να βρει την απάντηση, τότε προωθεί το ερώτημα σε κάποιον άνθρωπο.

Η Aμέλια είναι σε θέση να κατανοεί το πλήρες νόημα φράσεων αντί να αναγνωρίζει απλά μεμονωμένες λέξεις, ενώ “μιλάει” 20 γλώσσες.

Όσον αφορά τις χρήσεις της, η IPsoft θεωρεί πως, από τη στιγμή που η Aμέλια μαθαίνει όπως θα μάθαινε ένας νέος εργαζόμενος, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάποια στιγμή ακόμα και σε διευθυντική θέση.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...