Θεανώ Φωτίου: Χτίζουμε κοινωνικό κράτος για όλους, γκρεμίζουμε τις πελατειακές σχέσεις

Θεανώ Φωτίου: Χτίζουμε κοινωνικό κράτος για όλους, γκρεμίζουμε τις πελατειακές σχέσεις

 

«Ο κ. Μητσοτάκης φαντάζεται οικονομία αλά Θάτσερ, ασφαλιστικό αλά Πινοσέτ, κοινωνικό κράτος αλά ΔΝΤ και επιχειρήσεις αλά SIEMENS. Αυτά είναι το όραμά του» προσθέτει χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός.

«Χτίζουμε κοινωνικό κράτος για όλους, καταργούμε τις πελατειακές σχέσεις» τονίζει σε συνέντευξή της, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. «Ο κ. Μητσοτάκης φαντάζεται οικονομία αλά Θάτσερ, ασφαλιστικό αλά Πινοσέτ, κοινωνικό κράτος αλά ΔΝΤ και επιχειρήσεις αλά SIEMENS. Αυτά είναι το όραμά του» αναφέρει χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός.

Για το ζήτημα των βρεφονηπιακών σταθμών, το οποίο έχει προκαλέσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση και απασχολεί χιλιάδες οικογένειες, επισημαίνει, μεταξύ άλλων η κ. Φωτίου: «Το 2015, μπήκαν 79.000 παιδιά και πέρυσι εμείς βάλαμε πάνω από 118.000 και φέτος θα βάλουμε ακόμα περισσότερα. Τριπλασιάσαμε τους εθνικούς πόρους, από 50 εκατ. ευρώ το 2015 στα 223 εκατ. ευρώ το 2017, για να στηρίξουμε το πρόγραμμα. Δίνουμε 15 εκατ. ευρώ στους δήμους για τη δημιουργία 10.000 νέων θέσεων μέσα στο 2018. Ήδη, έχουν ανταποκριθεί 108 δήμοι που ιδρύουν περίπου 3.000 νέες θέσεις και προχωράμε. ‘Ακουσα τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ να λέει ότι θα δώσει 180 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί, όταν εμείς δίνουμε από 210-270 ευρώ το μήνα και να δεσμεύεται ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός ιδιωτικών σταθμών. Θα του υπενθυμίσω, απλώς ότι το 2014-2015 η κυβέρνησή του άφησε εκτός σχεδόν 19.000 παιδιά. Τότε γιατί δεν τα έβαζαν; Αναρωτιέμαι, αν οι εξαγγελίες Μητσοτάκη καθορίζονται από άγνοια η εσκεμμένη άγνοια, αφού η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ανισοκατανομή και έλλειψη θέσεων. Πιστεύει πράγματι ότι η ελεύθερη αγορά θα λύσει το πρόβλημα, όταν θα της δίνει λιγότερα χρήματα για το παιδί απ’ ό,τι εμείς; Λυπάμαι που θα το πω, αλλά για τα παιδιά μας απαιτείται μεγαλύτερη σοβαρότητα».

Για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στη μεταμνημονιακή εποχή όσον αφορά στο κοινωνικό κράτος, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναφέρει: «Υπερδιπλασιάσαμε τον προϋπολογισμό για την πρόνοια από τα 789 εκατ. ευρώ, που παραλάβαμε το 2015, σε σχεδόν δύο δισ. ευρώ το 2018. Έχουμε επιτέλους αρχίσει να συγκλίνουμε θετικά με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα ως προς το ύψος των προνοιακών δαπανών οι οποίες το 2022 θα ανέλθουν στα 4 δισ. ευρώ. Ένα γενναίο βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση είναι το επίδομα στέγασης, ένα πραγματικά διαρθρωτικό μέτρο που εφαρμόζουμε από 1/1/2019. Αφορά πάνω από 300.000 νοικοκυριά που δεν έχουν πρώτη κατοικία ή πληρώνουν δάνειο γι’ αυτήν. Θα ωφεληθούν 900.000 συμπολίτες μας με επίδομα στέγασης από 840 ευρώ- 2520 ευρώ το χρόνο. Οι 400.000 από αυτούς είναι 25-45 χρονών και επιθυμούμε να τους ενθαρρύνουμε σε αυτήν την πιο αποφασιστική περίοδο της ζωής τους».

«Η ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων για όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας που οραματίζεται ο κ. Μητσοτάκης είναι ένα σχέδιο του ΔΝΤ, την υλοποίηση του οποίου απέτρεψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ . Είναι ολοφάνερο ότι ο αρχηγός της ΝΔ θέλει να κόψει τα επιδόματα που παίρνουν χιλιάδες συμπολίτες μας που δεν ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας» λέει σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η κ. Φωτίου και σημειώνει: «Ο κ. Μητσοτάκης φαντάζεται οικονομία αλά Θάτσερ, ασφαλιστικό αλά Πινοσέτ, κοινωνικό κράτος αλά ΔΝΤ και επιχειρήσεις αλά SIEMENS. Αυτά είναι το όραμα του. Δυστυχώς όμως, η πραγματικότητα που εφάρμοσε με τις κυβερνήσεις της ΝΔ, είναι ακόμα χειρότερη».

«Είναι στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ οι συνεργασίες. Αν το καλοσκεφτείτε και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δημιούργημα συνεργασιών και συγκλίσεων. Εξάλλου, έχουμε αποδείξει 3,5 χρόνια τώρα ότι μπορούμε να συνεργαζόμαστε. Και θα το ξανακάνουμε, πάντα με προγραμματικές συγκλίσεις. Συνεργαστήκαμε, για να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια, θα συνεργαστούμε, για να την βάλουμε και στο δρόμο της ευημερίας» καταλήγει στη συνέντευξή της η κ. Φωτίου.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/343061-THeano-PHotioy-CHtizoyme-koinoniko-kratos-gia-oloys-gkremizoyme-tis-pelateiakes-scheseis ΠΟΛΙΤΙΚΗΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...