Θετικά μηνύματα και κέρδη στα αποτελέσματα Alpha Bank και Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς, AlphaBank

Σημαντική βελτίωση, δείχνουν τα αποτελέσματα 2ου τριμήνου της Τράπεζας Πειραιώς και της Alpha Bank, που έχουν βάλει τις βάσεις για να κλείσουν το 2016, με κέρδη. Έκτακτα έσοδα και η μείωση των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις, έναντι του 2015, έφεραν καλά μηνύματα που ακολουθούν την σταδιακή βελτίωση των συνθηκών στην ελληνική οικονομία.

Τα κέρδη προ φόρων του ομίλου Πειραιώς, αυξήθηκαν το 2ο τρίμηνο, κατά  48%, στα 362 εκατ. ευρώ, με προσαρμογή για τα έκτακτα στοιχεία, όπου η αύξηση ήταν 10%, ετησίως, στα 288 εκατ. ευρώ. Παράλληλα καταγράφηκε συνέχιση της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και βελτίωση ρευστότητας. Τα οργανικά έσοδα του ομίλου συνιστούν το 93% των επαναλαμβανόμενων καθαρών εσόδων το 2ο τρίμηνο 2016, αυξημένα 4%, ετησίως.

Η  Alpha bank, ανακοίνωσε, πως τα κύρια αποτελέσματα προ προβλέψεων  διατηρήθηκαν αμετάβλητα σε τριμηνιαία βάση και ανήλθαν σε 297,4 εκατ. ευρώ. Το Καθαρό Επιτοκιακό Περιθώριο το β΄ τρίμηνο 2016 βελτιώθηκε σε 2,9%, ενώ τα Λειτουργικά Έξοδα ανήλθαν σε  281,1 εκατ. ευρώ, απόδοση που οδηγεί στην επίτευξη του στόχου ετήσιας βάσεως κόστους 1,15 δισ. ευρώ για το 2016. Ο Δείκτης Εξόδων/Εσόδων το α΄ εξάμηνο 2016 διαμορφώνεται σε 48,2% έναντι 50,8% κατά το 2015, επίδοση που επιβεβαιώνει τη συνεχιζόμενη βελτίωση της αποδοτικότητας.

Σήμερα τα αποτελέσματα Eurobank και Εθνικής Τράπεζας

Σήμερα, αναμένονται οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων από Εθνική Τράπεζα και Eurobank, με τις νέες εκτιμήσεις που δημοσίευσε η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος (ΙΒG), να προϊδεάζουν για καλύτερη εικόνα σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο.  H Εθνική, εκτιμάται ότι θα εμφανίσει καθαρά κέρδη 96 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με κέρδη αυξημένα κατά 10% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ στο θέμα των εσόδων η ροή εκτιμάται αυξημένη κατά 5% στα 562 εκατ. ευρώ, το τρίμηνο.  Για την Eurobank η ΙΒG αναφέρει πως θα ανακοινώσει ικανοποιητικά αποτελέσματα και προβλέπει πως τα καθαρά κέρδη θα διαμορφωθούν σε 42 εκατ. ευρώ στο β΄ τρίμηνο ενώ τα έσοδα θα κρατηθούν σταθερά, σε επίπεδο τριμήνου, στα 516 εκατ. ευρώ, ενώ σε επίπεδο έτους αναμένονται αυξημένα κατά 20%.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...