Θετική εισήγηση των Θεσμών για τη δόση των 800 εκατ. ευρώ

Θετική εισήγηση των Θεσμών για τη δόση των 800 εκατ. ευρώ

Την εκταμίευση της δόσης των 800 εκατ. ευρώ εισηγούνται στο Euro Working Group της Πέμπτης οι Θεσμοί, σύμφωνα με σημείωμα που έστειλαν χθες στα μέλη.

Σύμφωνα με το σημείωμα, που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ, «τα στοιχεία δείχνουν ότι η πρόοδος στην εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ικανοποίησε τον στόχο που είχε τεθεί στο πρόγραμμα ESM». Η εκταμίευση της τελευταίας δόσης από την δεύτερη αξιολόγηση συνδεόταν άμεσα από την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του εγγράφου η ελληνική πλευρά ξεπέρασε τον στόχο αποπληρώνοντας 1,524 δισ. ευρώ. Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της υποδόσης από το Δ.Σ. του ESM που συνεδριάζει την Πέμπτη.

«Οι θεσμοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η πρόοδος στην εκκαθάριση των καθυστερούμενων οφειλών ήταν ικανοποιητική» αναφέρει το σημείωμα προσθέτοντας ότι «οι διαρθρωτικές αδυναμίες που προκαλούν τη συσσώρευση νέων καθυστερούμενων οφειλών παραμένουν και πρέπει να αντιμετωπιστούν το συντομότερο δυνατό».

«Οι θεσμοί προτρέπουν τις ελληνικές αρχές να προχωρήσουν τις εργασίες του για τον έλεγχο των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι οποίες αναμένονται να ολοκληρωθούν έως τον Μάρτιο του 2018» αναφέρεται επίσης στην τελευταία παράγραφο του σημειώματος.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/306834-THetike-eisegese-ton-THesmon-gia-te-dose-ton-800-ekat-eyro ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...