Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε Αιγύπτιος Δικαστής: Εθνικό μας καθήκον να βιάζουμε τις γυναίκες με τρύπια τζινς

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε Αιγύπτιος Δικαστής: Εθνικό μας καθήκον να βιάζουμε τις γυναίκες με τρύπια τζινς

Σάλο έχει προκαλέσει στην παγκόσμια κοινότητα η δήλωση ενός Αιγύπτιου δικηγόρου, ο οποίος, ούτε λίγο, ούτε πολύ, χαρακτήρισε «εθνικό καθήκον» τον «βιασμό όσων γυναικών κυκλοφορούν με τρύπια παντελόνια» στους δρόμους.

«Τα κορίτσια πρέπει να σέβονται τον εαυτό τους, για να τους σέβονται και οι υπόλοιποι. Η προστασία της ηθικής είναι πιο σημαντική ακόμη και από την προστασία των συνόρων μας. δήλωσε ο δικηγόρος Nabih Al-Wahsh, συμμετέχοντας σε τηλεοπτικό πάνελ. Αμέσως μετά, πρόσθεσε ότι είναι «εθνικό μας καθήκον να βιάζουμε τις γυναίκες που φορούν τρύπια τζινς», ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών, ενώ το στούντιο κατακλύστηκε από χιλιάδες μηνύματα αγανάκτησης, αλλά και κάποια που επικροτούσαν τη στάση του.

Ο ίδιος δικηγόρος είχε προκαλέσει επίσης μεγάλες αντιδράσεις πριν από λίγες ημέρες, όταν είχε κατηγορήσεις τις οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών, ότι «δυτικοποιούν» την αιγυπτιακή κοινωνία και ότι εκείνες ευθύνονται για τη ραγδαία αύξηση των διαζυγίων και για την «εκτράχυνση της Αιγύπτου», προφανώς από τα ήθη και τις παραδόσεις της.
Ο Nabih Al-Wahsh, μάλιστα, δεν δίστασε να αναφέρει και την κόρη του, λέγοντας πως «και εκείνη θα είναι άξια βιασμού, αν φορέσει τα σκισμένα τζινς», προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις. «Αν κόβεις το ύφασμα, είναι ένα ανοιχτό ρούχο για κάθε άνδρα που θέλει να κάνει σεξ μαζί τους», πρόσθεσε.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/308029-THyella-antidraseon-xesekose-Aigyptios-Dikastes-Ethniko-mas-kathekon-na-biazoyme-tis-gynaikes-me-trypia-tzins ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...