Θ.Παπαθανάσης :5ος Άξονας: Βασικές Υποδομές

Έχουμε πάρει μια απόφαση. Να αλλάξουμε την πόλη μας. Να αλλάξουμε τη Ναυπακτία. Να φέρουμε μία νέα κουλτούρα στη διοίκηση της πόλης μας. Να απαλλάξουμε το Δήμο από αντιλήψεις που τον κρατούν πίσω. Που κρατούν πίσω τους πολλούς, προς όφελος των λίγων. Που κρατούν πίσω μια ολόκληρη πόλη, για να εξυπηρετούνται λίγα και συγκεκριμένα συμφέροντα. Όλα αυτά τελειώνουν. Από τις 18 Μαΐου γυρίζουμε σελίδα. Με τη νίκη της παράταξής μας στις δημοτικές εκλογές, ξεκινάει μία νέα εποχή. Στο κέντρο των επιλογών μας μπαίνουμε πλέον όλοι εμείς, οι δημότες της Ναυπακτίας.

Είμαστε εδώ για να δώσουμε τέλος στην περίοδο της αδιαφάνειας. Της αδιαφορίας. Της εγκατάλειψης. Είμαστε εδώ για να δώσουμε έναν ωραίο αγώνα. Τον αγώνα της συμμετοχής. Της αλληλεγγύης. Της καθημερινότητας. Της ανάπτυξης. Δεν υπάρχει κάποιο βιβλίο οδηγιών, δεν υπάρχει έτοιμος οδικός χάρτης για το πώς να αναστήσεις μια πόλη. Για το πώς να πάρεις μια πόλη με τεράστιες ελλείψεις σε κοινωνικές δομές, σε παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και σε άλλα πολλά και να την μετατρέψεις σε μία σύγχρονη, φιλική προς τον δημότη, πόλη. Υπάρχει όμως χάρτης αρχών, θέλησης, εμπειρίας και φυσικά υπάρχει πρόγραμμα.

Τι έχουμε σήμερα; Ανυπαρξία έργου, μηδενική προσπάθεια, ένδεια στελεχών. Ότι έγινε τα τελευταία χρόνια αποτελούν έργα των προηγούμενων δημοτικών αρχών. Έχουμε πάρει την απόφαση να φτιάξουμε μια πόλη ασφαλή με έργα υποδομής που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Με θλίψη διαπιστώσαμε ότι η κατασκευή του ειδικού σχολείου Νηπιαγωγείου- Δημοτικού στο Λυγιά Ναυπακτίας έχει μείνει στα μπετά παρότι η προγούμενη δημοτική αρχή είχε φροντίσει να εξασφαλίσει τα κονδύλια. Απογοητευτήκαμε όταν αντικρίσαμε την κατάσταση στο κτίριο του ΕΠΑΛ και των εργαστηρίων του όπου και εκεί δεν έχει γίνει καμία πρόοδος στο έργο. Και αυτές είναι μόνο δύο από τις πολλές περιπτώσεις εγκατάλλειψης έργων από την παρούσα Δημοτική Αρχή. Τα χρηματικά ποσά που δαπανόνται για ενοικιάσεις σχολικών κτιρίων είναι τεράστια ενώ θα μπορούσαν να είχαν εξασφαλισθεί και αξιοποιηθεί κονδύλια για κατασκεύη σχολικών κτιρίων.

Στον 3ο παιδικό σταθμό Ναυπακτίας μπήκε λουκέτο με αποτέλεσμα οι γονείς να αναζητούν άλλους παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά τους ακόμη κι αν χρειάζεται να να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις.

Οι καταγγελίες και τα παράπονα πολιτών αλλά και τουριστών που επισκέπτονται τη Ναυπακτία για το οδικό δίκτυο είναι  χιλιάδες. Ένα οδικό δίκτυο που δεν έχει συντηρηθεί με αποτέλεσμα να αποτελεί παγίδα θανάτου για τους οδηγούς.  Την ίδια ώρα  η πρόσβαση των Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες σε πεζοδρόμια και υπηρεσίες είναι ακατόρθωτη καθώς δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές. Είναι υποχρεωσή μας να δημιουργήσουμε  τις συνθήκες εκείνες που θα τους εξασφαλίσουν μια κανονική ζωή.

Αμέσως μετά τις εκλογές, εντάσσουμε την πόλη μας σε κάθε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ή δράση που μπορεί να συμμετέχει. Μελετάμε προσεκτικά και απορροφούμε και το τελευταίο ευρώ για προγράμματα που αφορούν υποδομές του δήμου μας.

 Προχωράμε στη συνεχή παρακολούθηση και αξιολόγηση κάθε διαγωνισμού, κάθε προμήθειας. Όλων των έργων που αναθέτει η δημοτική αρχή και όλων των σταδίων υλοποίησης των δημοτικών αποφάσεων.Κάθε ευρώ που δίνει ο δημότης της Ναυπακτίας θα ξέρει που πηγαίνει και γιατί πηγαίνει εκεί. Κάθε ευρώ θα πιάνει τόπο. Κάθε ευρώ θα αξιοποιείται προς όφελος των πολλών και όχι για την εξυπηρέτηση των λίγων! Αυτό είναι το πρόγραμμά μας. Με συγκεκριμένες και μετρημένες προτάσεις. Για την καθημερινότητα όλων μας. Για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής. Για την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας, που τόσο έχει ανάγκη η Ναυπακτία.

–       Διεκδικούμε προγράμματα ανάπλασης τοπικού ή γενικότερου χαρακτήρα που θα λύσουν ζητήματα ανεπάρκειας υποδομών, χωροθέτησης χρήσεων,υποβάθμισης

–       Δημιουργούμε προσβάσεις για ασθενοφόρα , τις δυνάμεις της πυροσβεστικής ή άλλων μονάδων βοήθειας εκεί που υπάρχει πρόβλημα.

–       Διαμορφώνουμε ελεύθερους  χώρους – πλατείες – παιδικές χαρές – γωνιές πρασίνου – σημεία αναψυχής

–       Οι γειτονιές έχουν ανάγκη από ελεύθερους χώρους, πράσινο, υποδομές, χώρους άθλησης και πολιτισμού.

 

Με ευθύνη , με σύνεση , με οικονομία , με την σκέψη πως όλα αυτά είναι προϋπόθεση για να καταστήσουμε τον δήμο εργαλείο παρέμβασης  θα τα κάνουμε πράξη.

Επίσης με την πολιτική και τις επιλογές μας θα τον καταστήσουμε διοικητικά οργανωμένο και επιχειρησιακά αποτελεσματικό. .
Yπάρχει σχέδιο,  θέληση, πίστη, δύναμη και εμπειρία. Υπάρχει η ανάγκη να πετύχουμε στόχους υψηλούς και δύσκολους. ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ!

3 2 1



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...