Ιαπωνία και Ν. Κορέα καταδικάζουν την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από τη Β. Κορέα

Τετάρτη 22/06/2016 – 08:29πύραυλοιΤη δοκιμαστική εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς τύπου Musudan από τη Βόρεια Κορέα, καταδίκασε σήμερα η Νότια Κορέα, τονίζοντας ότι οι ενέργειες αυτές παραβιάζουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ενοποίησης, Τζέονγκ Ζοον-χι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, μέσω της αξιοποίησης βαλλιστικής πυραυλικής τεχνολογίας, «αποτελούν ξεκάθαρες παραβιάσεις» των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Οι πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν εκτιμάται ότι ήταν τύπου Musudan, μεσαίας ακτίνας δράσης. Η εκτόξευση έγινε στις 8:05 τοπική ώρα από την ανατολική ακτή της χώρας, ενώ είχε προηγηθεί η αποτυχημένη εκτόξευση ενός πυραύλου του ίδιου τύπου, κοντά στην περιοχή αυτή, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας στη Σεούλ.
Οι πυραυλικές εκτοξεύσεις που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση και της Ιαπωνίας, με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε να τονίζει ότι η εξέλιξη αυτή «δεν μπορεί να γίνει ανεκτή».
Για «ξεκάθαρη πρόκληση» έκανε λόγο από την πλευρά του ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Γκεν Νακατάνι.
«Οι εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων έχουν απαγορευτεί από μια σειρά αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» δήλωσε ο Ιάπωνας υφυπουργός Άμυνας Σίνσουκε Σουγκιγιάμα, στο πρακτορείο ειδήσεων της Ιαπωνίας (Kyodo).
 
Οι πύραυλοι από τις δύο πρόσφατες εκτοξεύσεις της Βόρειας Κορέας διέσχισαν τμήμα της Θάλασσας της Ιαπωνίας, όπου και έπεσαν, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, είπε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.
 Όπως ανέφερε συγκεκριμένα ο διοικητής Γκάρι Ρoς σε γραπτή δήλωσή του και οι δύο πύραυλοι φαίνεται να ήταν βαλλιστικοί πύραυλοι μέσου βεληνεκούς τύπου Musudan.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...