Ιερώνυμος για αλλαγή φύλλου: «Η θέση της εκκλησίας είναι σταθερή, δεν δέχεται αλλαγές»

bb

Ιερώνυμος για αλλαγή φύλλου: «Η θέση της εκκλησίας είναι σταθερή, δεν δέχεται αλλαγές»

Στον Άρειο Πάγο μετά τον Αγιασμό για το νέο δικαστικό έτος

Ξεκάθαρη στάση χωρίς καμία υποχώρηση τηρεί η εκκλησία στο θέμα του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλλου που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή. Ένα 24ωρο μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο όπου τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό στο Ανώτατο Δικαστήριο, όταν ρωτήθηκε για το νόμο που αφορά την ταυτότητα φύλου, είπε:

«Η θέση της εκκλησίας είναι σταθερή, ουσιαστική και δεν δέχεται αλλαγές. Και για την οικογένεια και γενικότερα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής.». Αυτό δήλωσε ο Δημοσιογράφος: Σας ικανοποίησαν αυτά που είπε ο Υπουργός, για προϋποθέσεις κλπ;

Ιερώνυμος: Είναι δικά τους θέματα αυτά. Εμείς έχουμε σταθερές θέσεις και για την οικογένεια και γενικότερα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής”.

Ο κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε καλή υγεία και δύναμη στους Δικαστές «γιατί τα προβλήματα όλων μας έρχονται σε αυτόν το χώρο και όλοι μας περιμένουμε μία αντικειμενική κρίση.

Και επειδή ήταν και ο Υπουργός και οι υπεύθυνοι για την αντιμετώπιση των θεμάτων, πήρα μία ωραία φράση που λέει ο Απόστολος “καλός είναι ο νόμος και χρειαζόμαστε καλούς νόμους, αλλά δεν φτάνει ο νόμος, αυτοί που χειρίζονται τον νόμο, που τον χρησιμοποιούν, πρέπει να τον χρησιμοποιούν με κριτήριο το καλό και το συμφέρον των ανθρώπων και του λαού.»

Στον αγιασμό παραβρέθηκαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Γιωργος Σάρλης .

Ο κ. Κοντονής εξερχόμενος του Αρείου Πάγου όταν ρωτήθηκε για το θέμα της Ηριάννας, παρέπεμψε στις χθεσινές του δηλώσεις.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/305859-Ieronymos-gia-allage-phylloy-E-these-tes-ekklesias-einai-stathere-den-dechetai-allages ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...