Ιράκ: Άγνωστη η τύχη του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους

Ιράκ: Άγνωστη η τύχη του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους
H Oυάσιγκτον δεν είναι σε θέση σήμερα να επιβεβαιώσει το ενδεχόμενο ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους να βρισκόταν μεταξύ των επικεφαλής των τζιχαντιστών που βρέθηκαν στο στόχαστρο των επιδρομών τους οποίους εξαπέλυσε ο διεθνής συνασπισμός στο βόρειο Ιράκ.
Την ώρα που αραβικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν χθες ότι ο Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είχε τραυματιστεί, ή ακόμα και σκοτωθεί, στις επιδρομές αυτές, η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση για τη Μέση Ανατολή (Centcom) επισημαίνει ότι «δε μπορεί να επιβεβαιώσει» εάν ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους βρισκόταν στο σημείο που έπληξαν οι βομβαρδισμοί.

Σύμφωνα με τη Centcom «αεροσκάφη του συνασπισμού διεξήγαγαν (την Παρασκευή το βράδυ) μία σειρά αεροπορικών πληγμάτων στο Ιράκ στοχοθετώντας μία περιοχή όπου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, είχαν συγκεντρωθεί οι ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους κοντά στη Μοσούλη».

Στις επιδρομές αυτές «καταστράφηκε μία αυτοκινητοπομπή 10 θωρακισμένων οχημάτων του Ισλαμικού Κράτους».

Εν τω μεταξύ οι ιρακινές δυνάμεις εισήλθαν σήμερα στο κέντρο της πόλης Μπάιτζι στο βόρειο Ιράκ σε μια απόπειρα να σπάσουν την πολιορκία του Ισλαμικού Κράτους γύρω από το μεγαλύτερο διυλιστήριο της χώρας που βρίσκεται κοντά, δήλωσαν ένας συνταγματάρχης του στρατού και ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Τα ιρακινά στρατεύματα μπήκαν από τα νότια και δυτικά της πόλης και κατέλαβαν τη συνοικία αλ Τάμιμ και το κέντρο της πόλης σύμφωνα με το συνταγματάρχη.

Ο κάτοικος της πόλης Σουλτάν αλ Τζανάμπι είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το πρακτορείο Reuters ότι οι συγκρούσεις μεταξύ των ιρακινών δυνάμεων και των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους μαίνονται έπειτα από την προέλαση του στρατού του Ιράκ.

Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν ελικόπτερα προκειμένου να επιτεθούν εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους που πολιορκούν το διυλιστήριο.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...