Κέρκυρα: Βαρυποινίτης έδινε εντολές από τη φυλακή σε δυο κυκλώματα ναρκωτικών

Κέρκυρα: Βαρυποινίτης έδινε εντολές από τη φυλακή σε δυο κυκλώματα ναρκωτικών
Η συστηματική έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας με τη βοήθεια και του «κοριού» που κατέγραψε πλήθος συνομιλίες, «χαρτογράφησε» τα δυο κυκλώματα που λειτουργούσαν παράλληλα υπό τις οδηγίες του 51χρονου κρατούμενου
Ένας 51χρονος Έλληνας βαρυποινίτης καθοδηγούσε μέσα από το κελί του στις φυλακές της Κέρκυρας δυο πολυεθνικά κυκλώματα που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από την Αλβανία στο νησί. Από τους συνολικά 38 Έλληνες και αλλοδαπούς που εμπλέκονται στις δυο ομάδες, έχουν συλληφθεί πέντε ηγετικά τους στελέχη.

Η συστηματική έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας με τη βοήθεια και του «κοριού» που κατέγραψε πλήθος συνομιλίες, «χαρτογράφησε» τα δυο κυκλώματα που λειτουργούσαν παράλληλα υπό τις οδηγίες του 51χρονου κρατούμενου. Με αιφνιδιαστικές έρευνες σε σπίτια και οχήματα, κατασχέθηκαν συνολικά 133 γραμμάρια κάνναβης, 38 γραμμάρια ηρωίνης και 32 γραμμάρια κοκαΐνης, 2.660 ευρώ, εννέα ζυγαριές ακριβείας, δυο αυτοκίνητα, έξι κινητά και ένας φορητός υπολογιστής.

Στην πρώτη οργάνωση, που μόνο τον τελευταίο μήνα διακίνησε πάνω από 2,5 κιλά ηρωίνης αξίας 125.000 ευρώ, αρχηγικό ρόλο είχε μία 41χρονη Γεωργιανή και τη διακίνηση είχαν αναλάβει τρεις Έλληνες ηλικίας 39, 34 και 40 χρόνων. Όλοι εκτός από τον 39χρονο συνελήφθησαν.

Στην ιεραρχία της δεύτερης οργάνωσης, ηγετικό ρόλο είχαν δύο 39χρονοι Έλληνες που έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών και συμμετείχαν τρεις Αλβανοί ηλικίας 29 ως 36 χρόνων και ένα ακόμη απλό μέλος, με το ρόλο του μεταφορέα. Μέσα σε ένα μήνα, είχαν διακινήσει τουλάχιστον 20 κιλά ακατέργαστης κάνναβης από την Αλβανία, αξίας 100.000 ευρώ.

Τα μέλη των δυο κυκλωμάτων οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας που τους απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος κατά περίπτωση για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωση, αγορά και διακίνηση ναρκωτικών και «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον ανακριτή για να απολογηθούν.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...