Καίνε τρεις για να γίνει ο Στουρνάρας Πρωθυπουργός

Εφημερίδα πρωτοσέλιδο

H ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΚΥΡΙΑΚΟ, ΦΩΦΗ, ΣΤΑΥΡΟ

Το δείπνο των οκτώ, οι συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες και τα όνειρα θερινής νυxτός χωρίς να υπολογίζουν τον… ξενοδόχο

Oσοι, οικονομικοί και πολιτικοί παράγοντες, θέλησαν να μπει οπωσδήποτε η χώρα στο ευρώ, οι ίδιοι θέλουν τώρα να φύγει ο Τσίπρας και να δουν στη θέση του τον Γιάννη Στουρνάρα.

Παράγοντας αναφοράς και τότε και σήμερα ο Κώστας Σημίτης. Τα τελευταία χρόνια, ο απόμαχος Κ. Σημίτης προσπάθησε να αναστήσει την κεντροαριστερά, επένδυσε στο «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη, είδε με ανακούφιση την εκλογή του Κυριάκου στην ηγεσία της ΝΔ. Φαίνεται όμως ότι τίποτα απ όλα αυτά δεν εξασφαλίζουν την πολυπόθητη αλλαγή, δηλαδή την πτώση του Αλέξη Τσίπρα.

Έτσι θέλουν να ρίξουν στη μάχη το σημερινό διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. Φάνηκε αυτό στο δείπνο των «8» πριν από ένα περίπου μήνα. Ο Κ. Σημίτης το οργάνωσε στο σπίτι του πάντα πιστού του Βασίλη Κοντογιαννόπουλου. Και ήταν εκεί ο Θ. Πάγκαλος, η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Γιώργος Φλωρίδης. Ήταν όμως και δύο πρόσωπα που σήμερα έχουν δύναμη, έχουν παρέμβαση στις οικονομικές εξελίξεις, διαθέτουν και πολιτική εμπειρία. Ο Τάσος Γιαννίτσης και ο Γιάννης Στουρνάρας.

Αυτοί οι δύο επηρεάζουν καταστάσεις, αυτοί οι δύο μπορούν και αντιμάχονται την κυβέρνηση. Και είναι αυτοί που μπορούν πρακτικά να στηρίξουν μια ακόμα πολιτική προσπάθεια για την εναλλαγή.

Δεν είναι απολύτως σαφές αν οι «8» θέλησαν να γνωστοποιήσουν την συνάντηση τους ή κάποιος άλλος φρόντισε να ξεμπροστιάσει τον Γ. Στουρνάρα. Για όποιον λόγο και αν έγινε η αποκάλυψη, το γεγονός δεν αλλάζει. Και το γεγονός είναι ενοχλητικό πρωτίστως για τον Κυριάκο, τον Σταύρο και την Φώφη, γιατί οι δικές τους κινήσεις δεν δείχνουν να είναι αξιόπιστες στα μάτια των ισχυρών οικονομικών παραγόντων.

Ο Γ. Στουρνάρας είναι ο παράγοντας με τη μεγαλύτερη αποδοχή σε συγκεκριμένους οικονομικούς κύκλους της Ελλάδας και της Ευρώπης. Στενός συνεργάτης του Γ. Παπαντωνίου αλλά και του Κ. Σημίτη από τη δεκαετία του 90, έχει σήμερα επιρροή σε συγκεκριμένα κοινωνικά στρώματα, υψηλών εισοδημάτων.

Οι εκσυγχρονιστές λοιπόν απόμαχοι και μη, προσπαθούν να πείσουν τον Γ. Στουρνάρα να βγει πλέον αυτός μπροστά στην πολιτική σκηνή, προβάλλοντας μια ευρωπαϊκή, μεταρρυθμιστική πολιτική, με την προσδοκία να συσπειρωθούν όλες οι αντι-Τσίπρας δυνάμεις.

Ο Γ. Στουρνάρας εμφανίζεται προς στιγμήν τουλάχιστον να μην θέλει να φύγει από την ΤτΕ. Μια τέτοια απόφαση άλλωστε είναι δίκοπο μαχαίρι. Γιατί από τη θέση που βρίσκεται μπορεί να ρυθμίζει και να επιβάλλει πολιτικές, και στον κρίσιμο τραπεζικό τομέα και γενικότερα. Έχει όμως χρόνο να πάρει τις αποφάσεις του.

Σε κάθε περίπτωση όμως τα αποκαλυπτήρια για το ποιοι θέλουν να ξαναπάρουν χωρίς περιορισμούς τα ηνία της χώρας στα χέρια τους, έγιναν.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...