Και σ’ αυτήν την ιστορία έμπλεξαν τα Πατριαρχεία

Και σ’ αυτήν την ιστορία έμπλεξαν τα Πατριαρχεία

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ χριστιανικού τόξου στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια αποτελεί στρατηγικό στόχο για τον Βλαντιμίρ Πούτιν που συνδέεται με τα σχέδια διείσδυσης της Μόσχας.

ΣΤΗΝ κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η επιμονή της Μόσχας για διαμόρφωση ισχυρών δεσμών με εκκλησιαστικούς ηγέτες και παράγοντες στην Ελλάδα.

Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ άλωσης του Αγίου Όρους με τη χρηματοδότηση από Ρώσους ολιγάρχες Ιερών Μονών και η παρουσία διαφόρων περίεργων ιδρυμάτων στη Βόρεια Ελλάδα όπως η Ορθόδοξη Αυτοκρατορική Εκκλησία της Παλαιστίνης, εντάσσονταν στο γενικότερο σχεδιασμό της ρωσικής διείσδυσης με όχημα το λεγόμενο Ορθόδοξο Τόξο.

Η ΜΟΣΧΑ ακολουθούσε επίσης μια πολιτική που αποσκοπούσε στη μείωση του κύρους του Οικουμενικού Πατριάρχη, καθώς και του ρόλου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ελληνική Εκκλησία.

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ της Μόσχας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο βρίσκονται σήμερα στο χειρότερο δυνατό σημείο.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ του Πατριάρχη Βαρθολομαίου να αναγνωρίσει την αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Εκκλησίας προκάλεσε τα αντίποινα της Μόσχας.

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος διακόπτει τη μνημόνευση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Αυτό σημαίνει ότι οι εχθροπραξίες ανάμεσα στη Μόσχα και το Φανάρι έχουν αρχίσει πλέον και επίσημα με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

ΓΙΑΤΙ, όταν μπλέκουν τα Πατριαρχεία, όλα μπορούν να συμβούν…

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/342396-Kai-s-ayten-ten-istoria-emplexan-ta-Patriarcheia ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...