Και όμως, με την σοκολάτα μπορεί να χάσετε βάρος…

Και όμως, με την σοκολάτα μπορεί να χάσετε βάρος...
Χαράς ευαγγέλια για τους λάτρεις της αγαπημένης σοκολάτας, καθώς μία νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «International Archives of Medicine» δείχνει ότι η σοκολάτα, όταν συνδυάζεται με άσκηση και μείωση των υδατανθράκων, μπορεί να δράσει ως επιταχυντής απώλειας βάρους.
Η σοκολάτα είναι μια πλούσια πηγή βιοδραστικών ενώσεων, συγκεκριμένα μια ομάδα μορίων που ονομάζονται «φλαβονοειδή», δηλαδή ενώσεις που σχετίζονται με πολλές θετικές επιπτώσεις στην υγεία. Παρ’όλα αυτά, μελέτες για τις πιθανές επιδράσεις των εν λόγω ενώσεων σε μια διατροφή και πώς μπορούν να αλληλεπιδράσουν με διάφορες άλλες παρεμβάσεις, σπάνια έχουν διενεργηθεί.
Έως ότου πραγματοποιηθούν οι έρευνες, ίσχυε ότι καταναλώνοντας σοκολάτα σε συνδυασμό με ορθές διατροφικές παρεμβάσεις δεν είχε καμία επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό, ή θα μπορούσε να κάνει τέτοιες δίαιτες ακόμη πιο αποτελεσματικές όταν λαμβάνετο στη σωστή δόση.

Παρακολουθώντας το τεστ που έλαβε χώρα, αρκεί να αναφερθεί ότι οι ερευνητές αρχικά χώρισαν εθελοντές ηλικίας 19-67 σε τρεις ομάδες. Η πρώτη ομάδα ακολούθησε μια αυστηρή δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες, μια άλλη ομάδα ακολούθησε δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες καταναλώνοντας επιπλέον 42 γρ. μαύρη σοκολάτα (81%) την ημέρα, και τέλος μια ομάδα ελέγχου ακολούθησε εξίσου τη διατροφή τους. Εκτός από τον εντοπισμό του σωματικού βάρους τους και τη μέτρηση της χημείας του αίματος πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά την παρέμβαση, οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για την αξιολόγηση της ποιότητας του ύπνου τους και την υποκειμενική τους ευημερία, ένας από τους σημαντικούς παράγοντες πρόβλεψης των διατροφικών συμμόρφωσης.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ομάδα των χαμηλών υδατανθράκων έχασε βάρος σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου. Περιέργως όμως, η ομάδα που ακολούθησε χαμηλή σε υδατάνθρακες δίαιτα με το συνδυασμό της σοκολάτας ομάδα έχασε 10% περισσότερο βάρος από τις υπόλοιπες ομάδες. Επιπλέον, η απώλεια βάρους παρέμεινε στους προαναφερθέντες, σε σύγκριση με την ομάδα των χαμηλών υδατανθράκων (χωρίς προσθήκη σοκολάτας), η οποία είδε την επιστροφή του βάρους τους μετά από τρεις εβδομάδες. Η ομάδα με τη σοκολάτα ανέφερε επίσης καλύτερο ύπνο και ευημερία, και επιπλέον τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα τους μειώθηκαν σημαντικά!

«Προς έκπληξή μας, η επίδραση της σοκολάτας είναι πραγματική», είπε ο επικεφαλής συγγραφέας Johannes Bohannon, διευθυντής έρευνας του μη κερδοσκοπικού Ινστιτούτου Διατροφής και Υγείας. “Δεν είναι αρκετό απλά να καταναλώνουν σοκολάτα, αλλά σε συνδυασμό με την άσκηση και τη μείωση σε υδατάνθρακες, τα δεδομένα μας δείχνουν ότι η σοκολάτα μπορεί πράγματι να είναι ένας επιταχυντής στην απώλεια βάρους.”Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...