Και όμως… το άγχος στη δουλειά κάνει καλό!

bb

Και όμως… το άγχος στη δουλειά κάνει καλό!

Βοηθά να… ζήσετε περισσότερο!

Η δουλειά σας, σάς προκαλεί άγχος, τότε είστε… ιδιαίτερα τυχεροί. Αυτό διαπίστωσε έρευνα, σε αντίθεση με τα όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας το άγχος μπορεί να κάνει καλό στην υγεία σας!

Μάλιστα οι ειδικοί υποστηρίζουν πως οι εργαζόμενοι σε εργασίες που προκαλούν άγχος είναι πιθανό να ζήσουν περισσότερο από αυτούς που έχουν πιο εύκολους ρόλους εργασίας.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν χιλιάδες εργαζομένους από τη δεκαετία του ‘60 μέχρι το 2017 και διαπίστωσαν πως αυτοί που είχαν δουλειά με περισσότερο στρες ήταν κατά 34% πιο πιθανό να ζήσουν περισσότερο από αυτούς που ήταν πιο χαλαροί.

«Οι θέσεις με στρες μπορούν πραγματικά να έχουν οφέλη στους εργαζομένους αν συνδυαστούν με ελευθερία στη λήψη αποφάσεων», υποστηρίζει ο ερευνητής.

Πρόσθεσε, δε, πως η μη ύπαρξη ελέγχου σε μια απαιτητική δουλειά μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να τρώνε πιο πολύ ή να καπνίζουν περισσότερο για να τα βγάλουν πέρα.

«Οταν δεν διαθέτουν τους απαραίτητους πόρους να αντιμετωπίσουν μια απαιτητική δουλειά, κάνουν αυτό που λέμε άλλα πράγματα. Τρώνε περισσότερο, μπορεί να καπνίζουν», υποστηρίζει.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/303533-Kai-omos-to-agchos-ste-doyleia-kanei-kalo ΚΟΣΜΟΣ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...