Και όμως… το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας «μαρτυρά» αν πάσχετε από πάρκινσον

bb

πάρκινσον

Μια ομάδα ερευνητών ανακάλυψε έναν τρόπο, με τον οποίο θα μπορεί  ο καθένας να εξετάζει τον εαυτό του για πιθανά δείγματα της ασθένειας Πάρκινσον, αρκεί να έχει στη διάθεση του ένα… πληκτρολόγιο.

Η νέα μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα χτυπήματα στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή είναι πιθανό να αποκαλύψουν αν κάποιο άτομο βρίσκεται στα αρχικά στάδια της ασθένειας Πάρκινσον.

Οι ερευνητές, κατά τη διεξαγωγή του πειράματος τους, ζήτησαν από 42 ασθενείς με την αρχική μορφή του Πάρκινσον και από 43 υγιείς ανθρώπους να πληκτρολογήσουν ένα κείμενο για διάστημα 10-15 λεπτών, ενώ ένα ειδικό λογισμικό εξέταζε τις κινήσεις τους. Τα αποτελέσματα του πειράματος έδειξαν πως οι δυο ομάδες ατόμων χρησιμοποίησαν εντελώς διαφορετικό μοτίβο κινήσεων, καθιστώντας σαφές ποιος ήταν ασθενής και  ποιος όχι.

Ο επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας, Luca Giancardo, σχολίασε πως: «Καταφέραμε να ανακαλύψουμε μια “υπογραφή” που μας επιτρέπει να αναγνωρίσουμε την ασθένεια Πάρκινσον. Οραματιζόμαστε πως αυτός ο τρόπος θα χρησιμοποιηθεί ώστε να καλυφθούν τα κενά ανάμεσα στις επισκέψεις σε νευρολόγους, ή σε εξετάσεις που δεν είναι εύκολο να γίνονται συστηματικά».

Οι ερευνητές ελπίζουν πως η νέα μέθοδος που ανακάλυψαν, θα δώσει την δυνατότητα σε οποιονδήποτε να εξετάσει τα συμπτώματά του από το σπίτι του, προκειμένου να γίνεται πιο γρήγορα η διάγνωση της ασθένειας και να λαμβάνεται η πιο αποτελεσματική και καίρια θεραπεία.

Πηγή:

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...