Καλύτερα τα πράγματα στην ελληνική Οικονομία, λέει ο Στουρνάρας

bb

ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, ΛΕΕΙ Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ                                                     

«Θετικότερες απ’ ό,τι ήταν πριν από λίγο καιρό», οι εξελίξεις στην Ελλάδα, δήλωσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, προσθέτοντας, ότι «έχουμε στοιχεία γι’ αυτό».

Από την άλλη πλευρά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), με τον κ. Στουρνάρα να  παρατηρεί ότι «η νομισματική πολιτική φέρει πολύ μεγάλο βάρος σήμερα για τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε σε  θέμα ελλείμματος, καθώς «η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει τα απαραίτητα εργαλεία για να μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίση χρέους και την τραπεζική κρίση».

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι «ο πρόεδρος κ. Ντράγκι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει αποδείξει ότι υπερασπίζεται την Ευρωζώνη και το ευρώ. Αλλά για να τα καταφέρει σ’ αυτόν τον τομέα πρέπει να δοθούν και τα θεσμικά μέσα που έχουν άλλες Κεντρικές Τράπεζες με κορυφή, αν θέλετε, την FED».

Η ΕΚΤ πρέπει να «να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, αλλά με τα κατάλληλα μέσα, ακόμα και αν χρειασθεί αλλαγή του καταστατικού της», ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ η Ελλάδα πρέπει να είναι με εκείνα τα κράτη, τα οποία θα βοηθήσουν.

«Θα επιθυμούσαμε, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και κυβερνήσεις μέσω δημοσιονομικής πολιτικής, όσες μπορούν βέβαια, όσες έχουν αυτό που λέμε ‘δημοσιονομικό χώρο’, αλλά και μέσω μεταρρυθμίσεων, να συμβάλουν και αυτές» απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ενώ για το καταστατικό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είπε πως η Συνθήκη χρειάζεται ομοφωνία για να αλλάξει. «Πάντως, ακόμα και μέσα στο περιθώριο που έχουμε, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα νομίζω ότι διαδραματίζει τον ρόλο της κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Πηγή:

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...