Καμμένος: Μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα έχουμε καλά νέα

Καμμένος: Μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα έχουμε καλά νέα

«Η πατρίδα μας βγαίνει από την εποχή των μνημονίων»

“Μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα έχουμε καλά νέα για την πατρίδα μας. Η πατρίδα μας βγαίνει από την εποχή των μνημονίων και της επιτροπείας. Ο ελληνικός λαός πλήρωσε πολύ ακριβά την κρίση αυτά τα οκτώ χρόνια” δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της επίσκεψή του στη Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι, όπου εγκαινίασε 14 νέα διαμερίσματα για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

“Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα, να βρίσκομαι σήμερα εδώ, στη Σχολή Μηχανικού, για να εγκαινιάσουμε 12 καινούρια διαμερίσματα ΣΟΑ και 2 διαμερίσματα ΣΟΕΠΟΠ, κατόπιν ανακατασκευής, καλύπτοντας στεγαστικές ανάγκες των στελεχών που υπηρετούν εδώ.
Βρίσκομαι εδώ για να δηλώσω για άλλη μια φορά ότι συνεχίζουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2015, για να επιλύσουμε, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, το χρόνιο πρόβλημα της στέγασης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που μετακινούνται λόγω υπηρεσιακών αναγκών, επιβαρύνοντας τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Ήδη το όραμά μας, κάθε στέλεχος, όταν μετατίθεται σε μία νέα Φρουρά, ανεξαρτήτως που βρίσκεται αυτή, στην παραμεθόριο ή σε μεγάλες πόλεις, να βρίσκει έτοιμη κατοικία, παίρνει «σάρκα και οστά».

Τα έργα μιλούν αντί για εμάς. Όλα αυτά τα χρόνια δουλεύουμε με πρόγραμμα, επιμονή και πίστη, γιατί η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία γνωρίζουμε ότι το ισχυρότερο όπλο των Ενόπλων μας Δυνάμεων είστε εσείς, τα στελέχη, τα στρατευμένα παιδιά μας και οι εθνοφύλακές μας, κάτω από τη σκέπη της Υπερμάχου Στρατηγού.

1

Ήδη, το 2017, παρεδόθησαν 108 διαμερίσματα ΣΟΑ – ΣΟΜΥ – ΣΟΕΠΟΠ. Το 2018, μέχρι τώρα, έχουν κατασκευαστεί 41 διαμερίσματα μέρος των οποίων αποτελούν και τα εγκαινιαζόμενα διαμερίσματα και είναι σε εξέλιξη δράσεις που αφορούν 152 διαμερίσματα. Ο δε κατασκευαστικός μας σχεδιασμός ανέρχεται σε πάνω από 300 διαμερίσματα για φέτος.

Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος της τετραετίας να έχουμε φτάσει πάνω από το 80% της κάλυψης των αναγκών των αξιωματικών, των υπαξιωματικών και των ΕΠΟΠ σε όλη την Ελλάδα.

Η μέριμνα για το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί κεντρική συνιστώσα της πολιτικής μας. Το 2018 έχει ανακηρυχθεί «Έτος Μέριμνας Προσωπικού» και προχωρούμε σε όλες εκείνες τις δράσεις προκειμένου το στρατιωτικό προσωπικό, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, οπλίτες, αλλά και οι εθνοφύλακες, να μπορούν να τύχουν κάθε στήριξης από πλευράς στέγασης, υγειονομικής περίθαλψης, αλλά και εξυπηρετήσεως στις ανάγκες των οικογενειών τους.

Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η Πολιτεία προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε ανθρώπους που δηλώνουν παρόντες απέναντι σε κάθε εθνική πρόκληση, αλλά και στις ανάγκες της κοινωνίας, διασφαλίζοντας την ειρήνη και την ευημερία των Ελλήνων πολιτών. Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Πρωθυπουργός, η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η Κυβέρνηση και το έθνος μόνο λόγια τιμής και αναγνωρίσεως έχουν να εκφράσουν” είπε ο κ. Καμμένος ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή.

Ο κ. Καμμένο συνεχάρη τους υπαξιωματικούς και τους στρατιώτες του Μηχανικού, που – όπως είπε – σε αυτά τα χρόνια της κρίσης, χωρίς τα μέσα, κατάφεραν όχι μόνο να ανταπεξέλθουν στην κύρια αποστολή τους, δηλαδή να ετοιμάσουν οποιαδήποτε αποστολή, να είναι μπροστά στις ασκήσεις, αλλά και στις επιχειρήσεις της ειρήνης, σε φυσικές καταστροφές, ήταν πρώτοι.

1

“Όταν ιδρύσαμε τη ΜΟΜΚΑ δεν πίστευε κανείς ότι με τα μέσα τα οποία είχαν απομείνει από τη θρυλική ΜΟΜΑ θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε δημόσια έργα. Κι όμως, σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, στην παραμεθόριο, στο Άγιον Όρος, προχωρήσατε σε έργα στα οποία δε πίστευε κανείς ότι θα ανταποκριθείτε.

Όταν ξεκίνησε η προσφυγική κρίση και ήμασταν με τον Πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες, από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε ζητηθεί να δημιουργηθούν τα πέντε hotspots των νησιών. Είχαν περάσει δύο χρόνια από τότε που εζητήθη η Ελλάδα να ανταποκριθεί σε αυτή την υποχρέωση και είχε προχωρήσει το 20 – 30% του ενός hotspot. Μέσα σε 13 ημέρες κάνατε περήφανη την Ελλάδα, κατασκευάσατε τα 5 hotspots τα οποία φιλοξένησαν οικογένειες προσφύγων, θυμάτων του πολέμου.

Θέλω ακόμα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα, γιατί όταν χρειάστηκε βρεθήκατε μπροστά για να αντιμετωπίσουμε μαζί τις φυσικές καταστροφές, με τελευταίες τις τεράστιες πλημμύρες, με ανθρώπινα θύματα, που είχαμε στην περιοχή της Αττικής” είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε:

“Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα έχουμε καλά νέα για την πατρίδα μας. Η πατρίδα μας βγαίνει από την εποχή των μνημονίων και της επιτροπείας. Ο ελληνικός λαός πλήρωσε πολύ ακριβά την κρίση αυτά τα οκτώ χρόνια. Οικογένειες ολόκληρες διαλύθηκαν, άνθρωποι έχασαν την δουλειά τους, Ελληνόπουλα έφυγαν στο εξωτερικό – και αυτή ήταν η μεγαλύτερη πληγή για το έθνος – άνθρωποι αυτοκτόνησαν, παιδιά σταμάτησαν τις σπουδές τους. Έρχονται καλύτερες ημέρες.

Μέσα σε αυτή την εβδομάδα που θα έχουμε την τελική απόφαση από το Eurogroup, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, ελπίζω ότι θα έχουμε την δυνατότητα να ανταποκριθούμε σε όλα αυτά τα οποία στερήθηκαν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αυτά τα χρόνια και βεβαίως το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και οι οικογένειές τους.
Θέλω να αισθάνεστε υπερήφανοι για το έργο που έχετε αναλάβει, καθώς η εκπαίδευση αποτελεί το κέντρο βάρους για την επιτυχή εκτέλεση της αποστολής του Στρατού. Η δε προσφορά σας στο κοινωνικό σύνολο, με καίριες δράσεις κάθε χρόνο που περνά, αναδεικνύει όλο και περισσότερο την πολύτιμη συνδρομή σας στις τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα της παραμεθορίου”.

“Θέλω να σας διαβεβαιώσω κ. Δήμαρχε του Λουτρακίου, κ. Αντιπεριφερειάρχα, ότι θα προχωρήσουμε σε ενίσχυση του Μηχανικού. Το Μηχανικό, με νέα μέσα τα οποία έχουμε προγραμματίσει να παραλάβουμε, με ενίσχυση του προσωπικού, θα αποκτήσει πάλι την αίγλη του παρελθόντος, θα μπορέσει να στέκεται αρωγός στην ελληνική κοινωνία και παράλληλα να είναι έτοιμο για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε απειλής.

Το Μηχανικό δεν είναι ένα Σώμα δεύτερης γραμμής. Είναι το πρώτο που πάει στον πόλεμο. Χάρη στο Μηχανικό ανοίγει ο δρόμος για να μπορέσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε απειλή. Είναι οι πρώτοι που πηγαίνουν στον πόλεμο και οι τελευταίοι που φεύγουν. Είμαστε ευγνώμονες για το Μηχανικό, τιμούμε τους ήρωες του Μηχανικού και υποκλινόμαστε σε όλους εκείνους που έδωσαν την ζωή τους για την πατρίδα.

Κλείνοντας, θέλω να συγχαρώ το ΓΕΣ, τον Αρχηγό, τους Διοικητές σε όλη την κλίμακα της Ιεραρχίας και ιδιαίτερα τα στελέχη της 731 Διεύθυνσης Στρατιωτικών Έργων (ΔΣΕ) για την κατασκευή των 12 ΣΟΑ και τα στελέχη του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού για την ανακατασκευή των 2 ΣΟΕΠΟΠ. Με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και το Επιτελείο του θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις δράσεις του Μηχανικού δια του ΓΕΣ.

Εύχομαι στους νέους κατοίκους αυτών των οικιών υγεία, οικογενειακή ευτυχία και τους διαβεβαιώνω ότι η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία θα είμαστε δίπλα τους. Καλή διαμονή στις οικίες. Εύχομαι η Παναγία να σας έχει όλους υπό τη σκέπη της” ευχήθηκε καταλήγοντας ο κ. Καμμένος.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/335078-Kammenos-Mesa-se-ayte-ten-ebdomada-tha-echoyme-kala-nea ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...