Κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη από πρόσφυγες

bb

Κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη από πρόσφυγες

Κατηγορία

christos.papad…
Δευτέρα 22/02/2016 – 16:41

σιδηροδρομική γραμμή

Τις σιδηροδρομικές γραμμές στην Ειδομένη του Κιλκίς έκλεισαν Αφγανοί πρόσφυγες που δηλώνουν αποφασισμένοι  να μην αποχωρήσουν, αν δεν τους επιτραπεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Περίπου 150 άτομα έριξαν την περίφραξη και κάθισαν επάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, στο ύψος του καταυλισμού στην Ειδομένη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγόρευση διέλευσης από την ουδέτερη ζώνη.

Μετά την απόφαση των αρχών των Σκοπίων να μην επιτρέπουν πλέον την είσοδο Αφγανών στο έδαφός της και την επιβολή αυστηρότερων ελέγχων για τους Σύριους και Ιρακινούς που έχουν δικαίωμα διέλευσης η πληρότητα στον καταυλισμό στην ουδέτερη ζώνη έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Σχεδόν 2.000 άτομα βρίσκονται στον καταυλισμό, ενώ άλλα 62 λεωφορεία, στα οποία επιβαίνουν περίπου 3.000 άτομα, περιμένουν στο βενζινάδικο που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χιλιόμετρα., προκειμένου να πάρουν το πράσινο φως από την αστυνομία για να συνεχίσουν την πορεία τους.

Πλέον ακόμη και οι Σύριοι ή οι Ιρακινοί που περιμένουν να περάσουν στα Σκόπια πρέπει, εκτός του υπηρεσιακού σημειώματος, να φέρουν διαβατήριο ή ταυτότητα.

Ωστόσο, ο οργανωτικός υπεύθυνος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ειδομένη, Αντώνης Ρήγας δήλωσε στο Πρακτορείο FM ότι αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν πολλοί Ιρακινοί και Σύριοι, οι οποίοι έχουν χάσει τις ταυτότητες ή τα διαβατήριά τους και, σύμφωνα με όσα ισχύουν πλέον, δεν θα μπορούν να περάσουν.

«Εμείς, ως Γιατροί Χωρίς Σύνορα, μπορούμε να φιλοξενήσουμε στον καταυλισμό αυτά τα άτομα που υπάρχουν χωρίς να στερηθούν το φαγητό τους», δήλωσε ο Αντώνης Ρήγας, ενώ στην ερώτηση για πόσο καιρό θα μπορούσε να διαρκέσει αυτού του είδους η φιλοξενία, εκτίμησε πως η Αστυνομία, κάποια στιγμή, θα τους προωθήσει και πάλι πίσω στην Αθήνα.

Φωτογραφία: eurokinissi

Πηγή:

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...