Κατά της μονομερούς ανακήρυξης της ανεξαρτησίας η δήμαρχος Βαρκελώνης

Κατά της μονομερούς ανακήρυξης της ανεξαρτησίας η δήμαρχος Βαρκελώνης

Η δήμαρχος της Βαρκελώνης Άντα Κολάου τάχθηκε σήμερα ενάντια σε μια μονομερή ανακήρυξη ανεξαρτησίας από το καταλανικό κοινοβούλιο, ζητώντας από την ισπανική κυβέρνηση να αποσύρει τις αστυνομικές ενισχύσεις που έχει στείλει στην περιοχή.

«Τα αποτελέσματα (του δημοψηφίσματος της 1ης Οκτωβρίου) δεν μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως βάση για την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας», τόνισε η αριστερή δήμαρχος της Καταλανικής πρωτεύουσας.

Η εταιρεία Abertis μεταφέρει την έδρα της στη Μαδρίτη

Η ισπανική εταιρεία διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων Abertis, με έδρα τη Βαρκελώνη, ανακοίνωσε σήμερα ότι μεταφέρει την έδρα της εκτός της Καταλονίας, στη Μαδρίτη, εξαιτίας της «νομικής ανασφάλειας» που επικρατεί στην περιφέρεια, οι αυτονομιστές ηγέτες της οποίας ενδέχεται να κηρύξουν της ανεξαρτησία της.

«Εξαιτίας της νομικής ανασφάλειας που προκάλεσε η νυν πολιτική κατάσταση στην Καταλονία» το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, η οποία είχε έδρα τη Βαρκελώνη από την ίδρυσή της στις αρχές του 2000, αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα της στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας.

Η κατασκευαστική εταιρεία είναι η πέμπτη κατά σειρά που αποφάσισε τη μεταφορά της έδρας της εκτός της Καταλονίας, μετά τις τράπεζες CaixaBank, Banco de Sabadell, τον όμιλο φυσικού αερίου Gas Natural, την περασμένη εβδομάδα, και τον όμιλο ακινήτων Colonial σήμερα.

Η Abertis είχε κύκλο εργασιών 4,93 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2016. Απασχολεί 15.000 εργαζόμενους παγκοσμίως.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/304626-Kata-tes-monomeroys-anakeryxes-tes-anexartesias-e-demarchos-Barkelones ΚΟΣΜΟΣΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...